Teknologia

21.03.2020

Käyttäjät ottivat vallan

Digitalisaation myötä myös IoT on tullut yhä olennaisemmaksi osaksi niin kuluttajien kuin yritystenkin arkea.

Käyttäjät ottivat vallan

Digitalisaation myötä myös IoT on tullut yhä olennaisemmaksi osaksi niin kuluttajien kuin yritystenkin arkea. 

Verkkoon liitettävien laitteiden määrän kasvaessa on myös ymmärrys tämän päivän teknologian mahdollisuuksista lisääntynyt. 

Tämä merkitsee sitä, että uusien ratkaisujen ideointi on siirtynyt yhä enemmän käyttäjille.

– Aiemmin koodaajat ja muut tekniset asiantuntijat suunnittelivat uusia palveluja, pääasiassa käytettävissä olevan teknologian varaan, toteaa Wapice Oy:n toimitusjohtaja Pasi Tuominen. – Nyt tekniset ratkaisut ovat kauttaaltaan kypsyneet luotettaviksi, helppokäyttöisiksi ja toimialariippumattomiksi. 

Tuomisen mukaan tämä on saanut aikaan positiivisen kierteen, jossa teknologia ei enää aseta rajoituksia kehitystyölle. Vain käyttäjän tarpeilla ja toiveilla on merkitystä. Niiden pohjalta suunnitellut ratkaisut ja palvelut pystyvät puolestaan avaamaan mahdollisuuksia yhä paremmille ideoille.

Helppokäyttöisyys on avainsana. Yritysmaailman informaatioteknologiassa tämä merkitsee ennen kaikkea datamassojen tarkoituksenmukaista hallintaa ja hyödyntämistä. On siirrytty muoti-ilmiöstä aitoihin lisäarvoihin.

Erityisesti rajattomien mahdollisuuksien maailmassa on osattava kiinnittää huomio olennaiseen.

– Googlen ja Amazonin kaltaisilla toimijoilla on pilvessä huikeat määrät dataa, Pasi Tuominen korostaa.

– Markkinoilla on myös valtaisia serveriklustereita. Ratkaisu piilee siinä, että tiedosta pystyttäisiin poimimaan yrityksen käyttöön vain se osa, mistä sille on oikeasti hyötyä.

IoT-TICKET® – innovatiivisuutta käyttäjien ehdoilla

Wapicen kehittämä IoT-TICKET® on kokonaisvaltainen IoT-ratkaisu, joka pystyy liittämään niin tietokoneen, kiinteistön, tehdasjärjestelmän ja jopa yksittäiset puhelimet käytössä oleviin pilviratkaisuihin. Kiinteistön ylle rakennetaan eräänlainen älyjärjestelmä, joka siirtää relevantin datan pilveen edelleen analysoitavaksi ja hyödynnettäväksi.

– Kyse ei enää voi olla siitä, että halutaan vain olla mukana digitalisaatiossa, Pasi Tuominen muistuttaa. – Kyse on toiminnan tehostamisesta. Kun data saadaan helposti siirrettyä pilveen, tieto on käytettävissä mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla, mahdollisimman monille.

IoT-TICKET® sai vuonna 2019 Microsoftin myöntämän innovaatiopalkinnon. Tuote sopii niin Microsoft Azuren, Amazon AWS:n kuin muidenkin pilvien kanssa yhteen. Käyttäjät voivat rakentaa itselleen sovelluksen pilviriippumattomasti ja poimia parhaat palat itselleen.

Tämä jos mikä on konkreettinen osoitus siitä, että käyttäjät ovat todellakin ottaneet vallan.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Wapice Oy

Wapice Oy

Full-service Software CompanyFounded in 1999, Wapice is a Finnish full-service software company whose solutions are used by domain leading industrial companies around the world.Digitalization forerunnerWe offer close technology partnership and digital services to our customers. Our goal is to make the best use of digitalization opportunities.Succeeding togetherWe enhance our customer's business and bring them to the forefront of digitalization. The success of our customers is vital to us as it also a precondition for our own success.

Yhteystiedot

+358 10 277 5000INFO@WAPICE.COM

Wapice Oy somessa