Haltian tarjoaa helpon väylän esineiden internetiin

Esineiden internet (IoT) tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia yrityksen toiminnan ja kannattavuuden parantamiseen. Toisin kuin yleensä ajatellaan, IoT-järjestelmän rakentaminen ja käyttöönotto voi olla helppoa ja yksinkertaista.

Haltian tarjoaa helpon väylän esineiden internetiin

Tämän mahdollistaa oululaisen tuotekehitys- ja IoT -palveluyritys Haltianin kehittämä Thingsee-palveluratkaisu, joka pystytytään integroimaan suoraan ja helposti asiakkaiden nykyisiin liiketoimintoihin. 

– Monesta muusta toimijasta poiketen me tarjoamme saman katon alta käytännössä kaikki IoT-hankkeeseen liittyvät palvelut. Meillä on itse kehitetty ja toteutettu teknologia, jota pystymme itse muokkaamaan ja hallitsemaan. Tyypillisesti IoT-järjestelmämme luovat asiakkaille uudenlaista liiketoimintaa ja tuovat säästöjä nykyisessä toiminnassa, Haltian Oy:n toimitusjohtaja Pasi Leipälä toteaa.

Haltian lähti kehittämään IoT-ratkaisujen käyttöönoton helppoutta jo vuonna 2013 ja kokonaisvaltaista palveluratkaisua on hiottu iskuun jo 160 eri yritysasiakkaan kanssa. Asiakkaat ovat esimerkiksi kiinteistönhallintyhtiöitä, hygieniayhtiöitä, logistiikka- ja teollisuusyhtiöitä. Esimerkkeinä mainittakoon Lindström, Posti ja Fingrid.

– Kuuden vuoden aikana olemme nähneet mitkä ovat tällaisten laajojen IoT-järjestelmien käyttöönoton haasteet ja kehittäneet vastauksen näihin haasteisiin, Leipälä sanoo.

Nopea ja kustannustehokas pystytys

Thingsee IoT-laitealustan suunnittelun pohjana on ollut halu tuottaa Haltianin nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille täysin optimoitu ja läpinäkyvä IoT-ratkaisu, joka on sekä kustannustehokas että tarjoaa täyden hyödyn IoT-alustasta. 

– Meillä on kolmessa eri segmentissä tarjolla valmiita ratkaisuja: älykylpyhuoneet ja älytilat, kiinteistöt sekä tehtaat ja logistiikkajärjestelmät. Keskitämme tarjontamme näihin kolmeen toimialaan tai alueeseen, minkä vuoksi voimme palvella näitä asiakkaita hyvin nopealla aikataululla. Räätälöitynä voimme tehdä IoT-järjestelmiä mille tahansa toimialalle.

Haltian voi tarjota kokonaisia ratkaisuja, jotka pystytytään integroimaan suoraan ja helposti asiakkaiden nykyisiin liiketoimintoihin. 

– Thingseehen kuuluu laaja skaala IoT-sensorilaitteita ja niihin liittyviä ohjelmistoja, joilla järjestelmää käytetään, ja näiden lisäksi ylläpitopalvelut sekä kustomointipalvelut, joilla järjestelmät pystytään integroimaan asiakkaiden järjestelmiin ja businekseen, Leipälä toteaa.

Lyhyt takaisinmaksuaika

– Kustannustehokas järjestelmäarkkitehtuurimme tekee tarjonnastamme hyvin kilpailukykyisen. Nopeimmillaan on nähty, että laajamittaiset järjestelmäasennuksemme maksavat itsensä takaisin puolessa vuodessa, eli erittäin nopeasti, Leipälä kertoo.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Haltian

Haltian

Founded in 2012 by ex-Nokia top professionals, now having a global customer base from Fortune 500 customers to the most promising start-ups. Haltian is the most successful and acknowledged spin-off from Nokia globally. Whatever your idea, it can be made into premium quality product at Haltian.