Ajoituksen merkitys kasvaa B2B-myynnissä

Koneoppimisen ja tekoälyn tuomiin hyötyihin uskotaan vahvasti, eikä syyttä. Jotta tiukan louhinnan tuottamasta yksityiskohtaisesta analytiikasta saadaan parhaat tehot irti, on syytä muistaa, että huomenna kaikki saattaa olla toisin.

Ajoituksen merkitys kasvaa B2B-myynnissä

– Missä tahansa liiketoiminnassa on niin paljon ulkopuolisia muuttujia, että puhtaasti matemaattiset mallit ovat harvoin paras ratkaisu, toteaa Jean-Philippe Schepens, data-analytiikkayritys Bisnoden Innovate Data Master. 

– Keskustelu paikallisten markkinoiden kanssa onkin välttämätöntä, jotta yritykset saisivat käyttöönsä mahdollisimman relevantit tiedot myyntityötä varten.

Belgialainen Schepens myi perustamansa Big Dataan erikoistuneen yhtiön Bisnodelle vuonna 2017 ja on sen jälkeen tuonut liiketoimintalähtöistä filosofiaansa myös Suomen markkinoille. Ornitologina hän rohkeneekin peräänkuuluttaa laajaa näkökulmaa suhtautumisessa dataan.

– Parhaimmillaan kyse on liiketoiminta-analytiikasta; eri lähteistä haettua dataa päivitetään ja jalostetaan koko ajan markkinoilta kerättävällä palautteella. 

Oppimista, yhteistyötä ja kokeilukulttuuria

Valtaisan datamassan takaa on pystyttävä löytämään arvo liiketoiminnalle. Koneiden tehokkaasti läpiviemä analyysi saattaa onnistua keksimään keinon, jolla jokin tietty toimenpide onnistutaan tekemään prosentin murto-osan verran tehokkaammin, mutta jos tuota hyötyä ei onnistuta kaupallistamaan, ponnistus ei ole ollut siihen käytettyjen resurssien arvoinen.

Kyse on jatkuvasta oppimisesta ja yhdessä luomisesta. Markkinat on osallistettava jatkuvaan vuoropuheluun; sillä varmistetaan myös se, että kehitystyö pysyy oikealla polulla. 

Liiketoiminta-analytiikka pankkimaailmassa 

Pankkiala elää voimakasta muutosvaihetta. Kiristyvä kilpailu, uudet toimijat ja digitaaliset asiointikanavat ovat ajaneet perinteiset pankit puun ja kuoren väliin; toimintaa olisi muutettava radikaalisti, mutta muutos on juuri se asia, joka pelottaa eniten.

– Uudet työkalut ovat tarpeen, sillä paine kasvaa ja liidit on pystyttävä hyödyntämään tehokkaasti, Jean-Philippe Schepens huomauttaa. 

– Ekosysteemi on otettava haltuun ja ihmisten toiminta muutettava tämän päivän vaatimusten mukaiseksi. 

Avainsana on ajoitus, ja siinä auttaa edistyksellinen liiketoiminta-analytiikka.

– Yrityskaupat, investoinnit ja muut vastaavat suunnitelmat ovat esimerkkejä tilanteista, jotka tekevät yrityksestä pankille kuuman liidin, Schepens kertoo. 

– Kylmäsoittaja muuttuu ajan hermolla olevaksi asiantuntijaksi, joka osaa tarjota täsmäratkaisun kipupisteeseen jo orastamisvaiheessa.

Tarkka analytiikka yhdistettynä ajantasaiseen markkinatietoon onnistuu tuomaan myyjälle edun. Tämän päivän kilpailutilanteessa se on yhä useammin myös ratkaiseva.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Bisnode

Bisnode

Bisnode toimii tällä hetkellä 19 maassa ja olemme yksi Euroopan johtavista smart datan tarjoajista. Organisaatiossamme työskentelee 2 100 ihmistä, jotka rikastavat kulttuuriamme kokemuksillaan, huumorillaan sekä osaamisellaan. Paikallisuus on suuri etu asiakkaillemme. Tämä tarkoittaa sitä, että pystymme toimimaan nopeasti ja joustavasti vastatessamme asiakkaiden haasteisiin. Samaan aikaan pystymme hyödyntämään suuryrityksen muskeleita ja resursseja tarvittaessa.