Teknologia

01.08.2020

Soten toimintamallien kehittämisen hetki on nyt

Koronakevät opetti, että etätyöskentely ja -koulu toimivat, lisäksi vuosien ajan olemme sujuvasti käyttäneet digitaalisia pankkipalveluja. Samaa digitaalisuutta ja asiakaslähtöisyyttä voidaan hyödyntää myös sote-palveluissa ja näin mahdollistetaan parempi palvelukokemus sekä kustannusten hillitseminen.

Soten toimintamallien kehittämisen hetki on nyt

Pata-asiakaspalvelukeskus on toimintamalli, joka keskittää ja tehostaa asiakkaan hoidon ja tuen tarpeen arviointia sekä  asiakasohjausta. Sen avulla taataan arvioinnin tasalaatuisuus ja asiakkaan ohjaus oikeaan palveluun. 

Digitalisoituja ratkaisuja hyödyntämällä ja toimintoja keskittämällä vähennetään päällekkäistä työtä ja lasketaan sote-palvelujen tuottamiskustannuksia. 

– Palvelun tarvearviointi ja palveluun ohjaus -ratkaisun (Pata) teknologiat mahdollistavat asiakkaiden monikanavaisen palvelun, neuvonnan, hoidon tarpeen arvioinnin sekä palveluohjauksen. Omistaja-asiakkaittemme eli  julkisten sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden kanssa luomme alustaa entistä toimivimmille palveluille, kertoo 2M-IT Oy:n asiakkuusjohtaja Kari-Mikael Markkanen.

Markkanen pitää tärkeänä, että sairaanhoitopiirit ovat yhdessä kehittämässä ratkaisuja.

– Kaikki hyötyvät siitä, että esimerkkisi digitaalisia palveluja voidaan tarjota entistä suuremmalla voimalla. Pata-asiakaspalvelukeskuksen avulla taataan arvioinnin tasalaatuisuus ja asiakkaan ohjaus oikeaan palveluun, visioi Markkanen.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

2M-it

2M-it

2M-IT on Suomen suurin sosiaali- ja terveydenhuollon tietoteknisiä palveluja tuottava julkisomisteinen yhtiö, joka luo asiakaslähtöisiä ratkaisuja helpottamaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten arkea. 2M-IT:n palveluiden painopistealueita ovat sähköiset palvelut ja potilasasiakkaan osallistaminen, sosiaalitoimen ICT-kehityksen tukeminen sekä palveluntuottajien integroitujen ja alueellisten toimintamallien tukeminen uuden sukupolven tietojärjestelmäkokonaisuuksissa.