01.08.2020

Autopesulasta mullistavaan digitaaliseen liiketoimintaan

Kahdeksan vuotta sitten Erkki Aminoff sai ajatuksen pohtiessaan digitalisaatiota. Miksi perinteinen autopesu oli niin hankalaa – staattiset hinnat, jonottaminen ja sisätiloissa maksaminen? Suurten investointien pesuhallit seisoivat ”parkissa”. Asialle piti tehdä jotain.

Autopesulasta mullistavaan digitaaliseen liiketoimintaan

– Yhtiökumppanillani oli pesuhalli, siitä se lähti. Meillä oli loistotuote kuukausimaksuineen ja joustavine hinnoitteluineen. 

Näin syntyi Juhlapesu-ketju ja oivallettiin, että pesun pitää toimia myös mobiilisti omasta älypuhelimesta, autosta poistumatta. Nettikameran avulla myös turha jonottaminen poistui. Tuotekehitys ohjattiin mobiiliin toimintaan. Vuonna 2019 vahvistettu menetelmäpatentti, joka kattaa kaiken autoiluun liittyvän palvelun kuten autopesun, latauksen, tankkauksen ja pysäköinnin mobiilisti, sinetöi asian.

– Sen avulla perinteinen autopesula muuttuu digitaaliseksi. Yhdysvalloissa toiminta lähti käyntiin, siellä on edelleen suurin asiakkaamme. Tšekki on uuden teknologian pilottimarkkinamme Euroopassa. Saksassa taas pesulakapasiteettia on runsaasti, autojakin 60 miljoonaa. 

Omasta pesulaketjustaan luopunut Superoperator haluaa alan uudistuvan. Toimitusjohtaja Aminoffin mukaan asiakaslähtöinen digialusta nopeuttaa autonpesua ja optimoi pesulan toimintatehokkuutta. Ohessa kertyy arvokasta asiakasdataa. 

– Palvelualustan avulla on mahdollista tavoittaa mobiiliasiakkaat ja luoda uutta liiketoimintaa. Saksassa olemme teknologia- ja järjestelmätoimittaja Axel Springerille, joka myy oman nettiportaalin ja -mobiilisovelluksen kautta autopesulapalveluita eri toimijoilta. Kyseessä on jättiaskel digiuudistajan polullamme!

Kuvassa vasemmalta: Nicolas Meibohm, Axel Springer / Clever Waschen, Holger Dörner, Clean Car -autopesulaketju ja Erkki Aminoff, Superoperator.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Superoperator

Superoperator

• Globales Technologieunternehmen und Systemanbieter • Umsatz 4 Mio EUR 2021 • Büros in Finnland, Tschechien, Deutschland und Polen • 700 Waschanlagen online • 1,2 Millionen monatliche Wäschen via Plattform • Kunden u.a. Axel Springer/ CleverWaschen (Deutschland), St1/Dirt (Schweden), Unipetrol/ Benzina (Tschechien), Tommy Car Wash Systems (USA)

Yhteystiedot

Superoperator GmbH, Bamberger Str. 27, 10779 BERLIN info@superoperator.com

Superoperator somessa