Kaiken kestäviä kotimaisia koteloita

Kun elektroniikan ja sähkölaitteiden pitää toimia hiekkamyrskyssä, hurrikaanin iskiessä, tulipalopakkasessa tai kovassa helteessä, on niitä suojaavan kotelon laadulla todella merkitystä. Näitä, äärimmäisiäkin luonnonilmiöitä kestäviä, kotimaassa suunniteltuja koteloita valmistetaan Lempäälässä, kotimaisen, globaalisti toimivan Fibox Groupin ruiskupuristetehtaassa.

Fiboxissa ollaan ylpeita siitä, että yritys pystyy valmistamaan  muovituotteita ja ohjauskeskuksia Suomessa. Yrityksen  matalan hierarkian organisaatiossa työnkuvat vaihtelevatkin tehdastyöstä kansainvälisiin tehtäviin, joissa on mahdollisuuksia myös muokata omaa toimenkuvaa, kertovat Jyrki Niemi (oik.) ja Hannu Turunen.  Kuva: Siru Heikkilä
Fiboxissa ollaan ylpeita siitä, että yritys pystyy valmistamaan muovituotteita ja ohjauskeskuksia Suomessa. Yrityksen matalan hierarkian organisaatiossa työnkuvat vaihtelevatkin tehdastyöstä kansainvälisiin tehtäviin, joissa on mahdollisuuksia myös muokata omaa toimenkuvaa, kertovat Jyrki Niemi (oik.) ja Hannu Turunen. Kuva: Siru Heikkilä

Fiboxin juuret juontavat Fiskarsiin, maamme vanhimpaan yhä toimivaan yhtiöön. Fiboxin perusti kolmekymmentä vuotta sitten yhtiötä edelleen johtava Tapani Niemi. Seuraava sukupolvi on jo aktiivisesti mukana toiminnassa.

– Yrityksemme on Suomessa poikkeuksellinen ilmiö, sillä olemme keskikokoinen perheyhtiö, mutta aidosti globaali. Meillä on tehtaita Euroopassa, Aasiassa ja USA:ssa, yhtiöitä 13 maassa ja myyntiä lähes kaikkiin maailman maihin. Erityisesti Aasiassa ja USA:ssa meillä on vahva jalansija, kertoo johtaja Jyrki Niemi.

Laatu kaiken takana

Tinkimätön laatu on pitänyt Fiboxin pinnalla kovassa kilpailussa. Kotelon sisällä on yleensä aina kalliita sähkö- ja elektroniikkalaitteita, joiden pitää toimia kaikissa olosuhteissa. Tällöin kotelon kestävyys on A ja O. Siksi asiakkaat luottavat tunnettuun, pitkäjänteisesti rakennettuun brandiin ja sen tuotteisiin sekä palveluihin. Kotelot ovat pitkäikäisiä ja kestävät vuosikymmenien käyttöä, sillä ne valmistetaan polykarbonaatista ja muista kestomuoveista.

– Lupauksemme on, että kotelomme kestävät lähes kaikkia ulkoisia haittoja.  Tuotesuunnittelumme on Suomessa ja pyrimme olemaan jatkuvasti alan edelläkävijä ja tuomaan uusia tuotteita markkinoille sekä täyttämään asiakkaittemme vaativatkin tarpeet. Myös teknologian kehitys, esimerkiksi 5G ja IoT, edellyttää koteloilta uudenlaisia ominaisuuksia. Perheyhtiönä panostamme pitkäjänteiseen toimintaan, jossa ei keskitytä pikavoittojen tavoitteluun, selvittää Niemi.

Fibox Groupilla on tuotteistettujen koteloiden lisäksi kaksi palveluliiketoimintaa: yritys valmistaa myös muoviosia, esimerkiksi laitekuoria Lempäälässä ja Kiinan Guangzhoussa sekä ohjauskeskuksia Kiuruvedellä, Varsovassa ja Shanghaissa.  

Fiboxin vahvalle ja vakaalle osaamisen alustalle ollaan parhaillaan rakentamassa kokoaan uutta liiketoiminta-aluetta, kun yritys alkaa valmistaa sähköautojen latureita.  

– Hyödynnämme niissä koteloiden ja ohjauskeskusten valmistuksesta sekä palveluliiketoiminnastamme saatua osaamista. Uskomme vahvasti latureittemme menestykseen. Toimitamme ne kaupan hyllylle asiakkaalle asennusvalmiina pakettina, kertoo talousjohtaja Hannu Turunen

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Fibox Group

Fibox Group

Fibox on suomalainen vuonna 1991 perustettu globaali perheyritys ja yksi maailman johtavista vaativien koteloratkaisujen tarjoajista.

Fiboxin monipuolisen kotelotarjonnan lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluu täysi arvoketju tarkkuutta vaativien muovipuristeiden tuotesuunnittelusta komponenttivalmistukseen sekä asiakaskohtaisten sähkökeskusten ja kojeiden valmistus.

Maailmanlaajuisen toimitusketjumme moottorina ovat edistykselliset tuotantolaitoksemme Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa sekä asiakasta lähellä oleva osaava ja asiakastarpeet ymmärtävä henkilöstömme.

Artikkelin asiantuntijat

Jyrki Niemi

johtaja, Fibox Group

Hannu Turunen

talousjohtaja

Yhteystiedot

Keilaranta 19, 02150 Espoo Puh. 0207 785 700 / asiakaspalveluinfofi@fibox.com