05.12.2020

Atrian tavoite on olla johtava pohjoiseurooppalainen ruokatalo

– Atrian strategisena tavoitteena on uusiutua ja kasvaa johtavaksi pohjoiseurooppalaiseksi ruokataloksi. Maailma ja ruokamarkkinat ovat muuttuneet, ja tämän päivän haasteet ovat erilaiset kuin viisi vuotta sitten. Johtajuus on ennen kaikkea toiminnallista kyvykkyyttä, järkevää tekemistä, markkinoiden muutosten ymmärtämistä ja markkinamuutosten rivakkaa hyödyntämistä. Tähän perustuu kasvu, kertoo Atria-konsernin toimitusjohtaja Juha Gröhn yhtiön uudistetusta strategiasta.

Keskeisimmät uuteen strategiaan vaikuttaneet muutokset toimintaympäristössä liittyvät kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Suomalaisessa ruoankulutuksessa viime vuosina havaittu liukumaa punaisesta lihasta siipikarjaan sekä jossain määrin myös kasvispohjaisiin proteiinituotteisiin. Ostopäätöksissä korostuvat entistä enemmän tietoisuus vastuullisista ruokavalinnoista ja valmisruokien sekä erityisesti siipikarjanlihan kysynnän lisääntyminen. Food Service -kanavan ja kaupan omien tuotemerkkien suosio on myös kasvussa. 

– Menestyksen ja kasvun kannalta on tärkeää, että taloudellinen suorituskykymme on vahvaa. Panostamme brändeihimme, niin että ne ovat kuluttajien mielestä alan halutuimmat. Meillä on hyvät asiakkaat ja niistä pidetään kiinni ja syvennetään yhteystyötä. Henkilöstömme on sitoutunutta ja osaavaa, meillä on alan paras porukka töissä. Haluamme olla vastuullisuuden edelläkävijä, ja siihen meillä on kunnianhimoiset tavoitteet. Meillä on myös parhaat sopimustuottajat, heillä on into kehittää toimintaansa yhdessä atrialaisten kanssa, kiteyttää Juha Gröhn.

Merkittävä investointi siipikarjatuotantoon

Atria teki lokakuussa 2020 päätöksen investoida siipikarjatuotannon laajennukseen 155 miljoonaa euroa. Investointi sisältää uusien teurastus-, leikkuu- ja pakkausprosessien rakentamisen. Investoinnin myötä Atria Suomen siipikarjan tuotantokapasiteetti lisääntyy noin 40 %.

– Uskomme suomalaiseen ruuantuotantoon ja isona toimijana kannamme huolta kotimaisesta tuotannosta. Uuden siipikarjatehtaan rakentaminen Nurmoon on iso hanke, ja vahvistaa meidän asemaamme pitkälle tulevaisuuteen, toteaa Juha Gröhn.

– Atrian kilpailuetuna on kuluttajien arvostama täysin ilman antibiootteja kasvatettu kanan-
liha. Lihan kotimainen alkuperä on meille kunnia-asia ja suurimmassa osassa kanatuotteitamme pakkauksissa näkyy lihan alkuperä tilalle asti. Uusi teknologia mahdollistaa yhä useampien tuotteiden tilamerkinnät pakkauksissa. 

Atria-konsernin toimitusjohtaja Juha Gröhn

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Atria

Atria on Pohjoismaiden, Venäjän ja Viron johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Atria on asiakkaiden, henkilöstön ja omistajien arvostama yli 110-vuotias yritys.Atrian liikevaihto oli vuonna 2018 noin 1,44 miljardia euroa ja yhtiön palveluksessa oli noin 4 460 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1994 lähtien.