Yhteispohjoismaisia suojia maailmalle

Suomalaiset ja ruotsalaiset ovat nyt yhdessä valmiita suojaamaan vaikka koko maailman. Ruskolla jo lähes 70 vuotta teollisuuden ja maatalouden räätälöityjä suojapeitteitä valmistanut Tarpaulin Oy, sai viime vuonna lisää muskeleita, kun siitä tuli osa ruotsalaista Northern Hall and Cover (NHC) Group AB:tä. Nyt yrityksen nimi on NHC Finland ja se on lähdössä maailmanvalloitukselle.

Yhteispohjoismaisia suojia maailmalle

Aivan alusta markkinoiden valtausta ei tarvitse aloittaa, sillä Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan teollisuudessa ja maataloudessa on jo vuosia turvauduttu suomalaiseen laatuun ja osaamiseen tarvittaessa kestäviä, tarkoituksenmukaisia ja samalla tyylikkäitä suojia mitä erilaisimpiin kohteisiin.   

NHC Finlandilla on Suomessa kaksi tuotantolaitosta. Ruskolla sekä Kuopiossa valmistetaan ja viimeistellään pääsääntöisesti PVC-päällystettyjä kankaita käyttäen asiakaskohtaiset, räätälöidyt tuotteet teollisuuden ja maatalouden tarpeisiin.

– Teemme kaikki suojat asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kohde voi olla arkkitehdin suunnittelema, visuaalisesti näyttävän rakenteen kate, yksinkertainen peite tai verho tai 3D-mallinnusta vaativa suoja monimuotoiselle koneelle tai laitteelle. Suojakankaan paksuus ja erilaiset yksityiskohdat ja käsittelyt, mm. vetoketjut, lakkaus ja palosuojaus valitaan kohteen mukaan. Kun suojaan lisätään yrityksen logo, toimii se myös mainoksena, muistuttaa NHC Finland Oy:n operatiivinen johtaja Ilkka Rovamaa.

Reagointinopeus lisääntyi

Yhtiössä tapahtuneet muutokset merkitsevät asiakkaalle entistäkin laadukkaampaa palvelua, sillä nyt resursseja on käytössä paljon aiempaa enemmän.

– Sekä suunnittelumme että valmistuksemme on saanut lisävoimia. Suomessa meillä on 35 ja Ruotsissa sata ammattilaista valmiina täyttämään asiakkaittemme vaativatkin toiveet. Pystymme nyt ratkaisemaan suojaustarpeet, isot ja pienet, yksinkertaiset ja monimuotoiset, kertoo Rovamaa tyytyväisenä.

Suomalaisuus on valtti

Rovamaa uskoo vahvasti yhtiön menestykseen ja kasvuun.

– Kun nyt olemme osa isompaa organisaatiota, voimme panostaa aiempaa enemmän kaikille osa-alueille. Kehitämme toimintaamme entistä tehokkaammaksi ja yhdistämme eri toimipaikkojemme osaamisen, jotta voimme palvella asiakkaitamme joustavasti myös viennissä.  

– Suomalainen laatu ja osaaminen on valtti kaikkialla ja se helpottaa markkinointia ulkomailla. Vaikka olemme pieni maa ja monessa suhteessa kaukana kaikesta, suomalaiseen laatuun ja osaamiseen luotetaan. Vientimme on noin 30 prosenttia ja tavoitteena on nostaa sen osuutta, kertoo Rovamaa.

NHC Finlandin liikevaihto on tänä vuonna noin 6,5  miljoonaa euroa, NHC Sweden Ab:n noin 15 miljoonaa euroa. Konsernina yritys on Pohjoismaiden suurin teknisten tekstiilien lopputuotevalmistaja.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

NHC Finland

NHC Finland

NHC Finlandin liikevaihto on tänä vuonna noin 6,5 miljoonaa euroa, NHC Sweden Ab:n noin 15 miljoonaa euroa. Konsernina yritys on Pohjoismaiden suurin teknisten tekstiilien lopputuotevalmistaja.