Puhtaampi ympäristö tuleville sukupolville – Niemen pienhiukkaspäästöt nollaan jo 2030

Muutto- ja logistiikkapalveluihin erikoistunut Niemi Palvelut on aikaistanut pienhiukkaspäästöjen nollatavoitettaan kymmenellä vuodella. Yhtiön ympäristöstrategiaan on kirjattu pienhiukkaspäästöjen nollatavoitteen toteutuvan viimeistään 2030.

Niemellä on edessään mittava investointi, sillä yritys aikoo vaihtaa asteittain koko autokannan kaasu- ja sähkökäyttöiseksi.
Niemellä on edessään mittava investointi, sillä yritys aikoo vaihtaa asteittain koko autokannan kaasu- ja sähkökäyttöiseksi.

”Kuljetusvaltaisena toimijana tunnemme vastuumme ympäristöstämme, ja jo siksikin päädyimme tarkistamaan omaa aikatauluamme pienhiukkaspäästöjen nollatavoitteen osalta,” Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen sanoo.

    ”Myös EU:n ja Suomen uudet hiilineutraaliustavoitteet ja kotimaan liikenteen päästöjen puolittamistavoitteet 2030 mennessä toimivat innoittajinamme.”

    Ympäristövastuu on muiden vastuullisuuskysymysten ohella sisäänrakennettu osa yrityksen liiketoimintaa. Koskisen mukaan Niemellä on ymmärretty vastuullisuustekojen merkitys myös yhtenä kilpailutekijänä.

    ”Huomiomme päätöksenteossa päästöjen vähennystavoitteet ja haemme kestäviä ratkaisuja ympäristönäkökulmasta.”

    Jo tällä hetkellä Niemi Palvelut Oy:n kaikki 150 ajoneuvoyksikköä kulkevat täysin fossiilittomalla käyttövoimalla: biokaasulla, sähköllä ja uusiutuvalla dieselillä. Koskisen mukaan fossiilittoman kaluston merkitys korostuu erityisesti nyt talvikeleillä.

    ”Työmme luonteen vuoksi ajoneuvomme liikkuvat paljon kaupunkikeskustoissa ja pysähtyvät usein purkamaan ja lastaamaan. Työskentely biokaasu- ja sähköautojen vierellä on paljon mielekkäämpää perinteistä dieseliä käyttävään kalustoon verrattuna.”

2030 koko autokanta kaasu- ja sähkökäyttöiseksi

Tavoitteen aikaistaminen kymmenellä vuodella tarkoittaa Niemi Oy:lle nopeampaa kalustonkiertoa, sillä jo vuonna 2024 yli puolet yhtiön punaisista autoista on biokaasu- tai sähköajoneuvoja.

    ”Edessämme on mittava investointi, sillä aiomme vaihtaa asteittain koko autokannan kaasu- ja sähkökäyttöiseksi”, Koskinen kertoo.

”Tällä suunnitelmalla vuoteen 2030 mennessä autoistamme 60 % on biokaasukäyttöisiä ja loput 40 % sähköautoja.”  

    ”Tavoitteemme järkevä toteutuminen edellyttää olemassa olevan kaasutankkaus- ja latauspisteverkoston huomattavaa laajentamista. Erityisesti nykyinen latauspisteverkko on hajanainen ja epävarma, mikä rajoittaa merkittävästi sähkökaluston käyttömahdollisuuksia,” toimitusjohtaja Koskinen painottaa.

    ”Toivommekin päättäjiltä pikaisesti hyviä päätöksiä kannattavan ja ympäristövastuullisen liiketoiminnan edistämiseksi. Meidän kaikkien yhteisenä tavoitteena kuitenkin on jättää tuleville sukupolville parempi ympäristö.”

Meidän kaikkien yhteisenä tavoitteena kuitenkin on jättää tuleville sukupolville parempi ympräristö, kertoo

 

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Niemi

Niemi

Olemme Suomen johtava muutto- ja logistiikka-alan palveluyritys. Kotimuuttojen, yritysmuuttojen ja ulkomaanmuuttojen ohella olemme erikoistuneet logistiikka-, tapahtuma- ja messupalveluihin. Huolehdimme vuosittain noin 35 000 muuttoa ja noin 60 000 muuta palveluprojektia. Palveluksessamme on noin 1300 palvelutehtävien erikoisosaajaa.

Artikkelin asiantuntijat

Juha Koskinen

Juha Koskinen

toimitusjohtaja