Toimitusketjun läpinäkyvyydestä liiketoiminnan menestystekijä

Nykyisin on äärimmäisen tärkeää, että yrityksillä on hyvä läpinäkyvyys siihen, kenen kanssa bisnestä tehdään. Huono näkyvyys voi johtaa ikäviin otsikoihin julkisuudessa sekä merkittäviin brändiarvo- ja liiketoiminnallisiin tappioihin.

Toimitusketjun läpinäkyvyydestä liiketoiminnan menestystekijä

Liiketoiminnan läpinäkyvyys (Visible Commerce) tarkoittaa kaiken yritykseen linkittyvän rahavirran ja toiminnan läpinäkyvyyttä, jolloin organisaatiolla on täydellinen ymmärrys ekosysteemistä, johon se kuuluu. 

– Kaikki toimitusketjuun liittyvä data pitää saada yhteen paikkaan eli tässä tapauksessa meidän alustallemme. Tuotteemme perustuvat sille, että hallitsemme asiakkaiden koko toiminnan, rahaliikenteen ja hankinnat koko toimitusketjun osalta. Olemme kehittäneet innovatiivisia ja läpinäkyvyyttä lisääviä ratkaisuja maailman laajimman avoimen liiketoimintaverkkomme kautta, Basware Oyj:n hankinnasta maksuun -ratkaisujen tuotejohtaja Sami Peltonen toteaa.

Kun yrityksessä tiedetään tarkasti, kenen kanssa bisnestä tehdään, hahmotetaan myös yhteistyöhön liittyvät riskit.

– On paljon tutkimustietoa siitä, että toimitusketjun ja liiketoiminnan hyvä läpinäkyvyys antaa suoran linkin liiketoiminnassa menestymiseen, Peltonen sanoo.

”On paljon tutkimustietoa siitä, että toimitusketjun ja liiketoiminnan hyvä läpinäkyvyys antaa suoran linkin liiketoiminnassa menestymiseen”.
– Sami Peltonen, tuotejohtaja, Basware Oyj

Huono läpinäkyvyys tuo riskejä

– Toisaalta huono läpinäkyvyys tuo riskejä. Tunnetuin tapaus lienee Volkswagenin dieselskandaali, siitä seuranneet jättilaskut ja yhtiön pörssiarvon puolittuminen muutaman vuoden takaa. Toisen ajankohtaisen esimerkin tarjoaa koronaviruksen leviäminen. Virusten takia suljetut kiinalaistehtaat vaikeuttavat lukuisten yritysten toimintaa ja uhkaavat jopa koko maailmantaloutta, Peltonen sanoo.

Kun kaikki toimitusketjujen toimittajatieto on yhdessä paikassa Baswaren alustalla, riskipaikat voidaan löytää ja varautua riskeihin ennalta.

– Meidän teknologiallamme on mahdollisuus saada sadan prosentin näkyvyys ja perusteelliset riskianalyysit kaikkien niiden toimijoiden osalta, joiden kanssa liiketoimintaa tehdään toimitusketjussa. Alustamme mahdollistaa näkyvyyden lisäksi hyvin pitkälle viedyn automaatiotason. Tekoäly on tämän mahdollistaja, Peltonen sanoo.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Basware Oyj

Basware Oyj

Basware Oyj on Helsingin pörssissä noteerattu taloushallinnon ohjelmistoja tuottava yritys.
  • Liikevaihto: 141 miljoonaa EUR (2018)
  • Työntekijämäärä: 1400
  • Liiketoiminta-alueet: 14 maassa toimisto, tuetaan palveluja yli 100 maassa.