Talous

21.03.2020

Rutiinit roboteille ja analyysit ammattilaisille

Robotiikka ja tekoäly nähdään monilla aloilla uhkana. Accountorissa muutos on kuitenkin käännetty mahdollisuudeksi. Kun robotiikka ja tekoäly hoitavat taloushallinnon rutiinitehtäviä, voivat alan ammattilaiset tarjota entistäkin asiantuntevampaa asiakaspalvelua.

Rutiinit roboteille ja analyysit ammattilaisille

Robotiikkaa, tekoälyä ja digitalisaatiota hyödynnetään päivä päivältä laajemmin ja entistä useammalla toimialalla. 

Uusi teknologia valtaa alaa myös talous- ja henkilöstöhallinnossa. Perinteinen ”paperinpyöritysala” digitalisoituu vauhdikkaasti ja uudet järjestelmät hoitavat jo monet laskentarutiinit täysin itsenäisesti. 

Samalla monien mieleen on alkanut hiipiä pelkoja siitä, että uudella teknologialla vähennetään käsipareja myös asiakaspalvelusta tai että ihmisestä tulee koneen jatke. 

Talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja tarjoavan Accountorin osaamisen kehittämisestä vastaavan johtajan Mari Vuorteen mukaan tilanne on käytännössä aivan päinvastainen.

– Kun tekoäly ja laskentarobotit hoitavat yksitoikkoiset rutiinit, jää alan ammattilaisille entistä enemmän aikaa syventyä asiakkaisiinsa. Samalla alan osaajille aukeaa erilaisia tehtäviä palvelun ja automaation kehittämisen parissa. Eli käytännössä uusi teknologia ottaa meistä sen robotin pois. Vuorre tähdentää.

Selkeää lisäarvoa myös asiakkaalle

Monet työtehtävät ovatkin muuttuneet Accountorissa mielekkäämmiksi, kun esimerkiksi palkkahallinnon ja kirjanpidon laskenta- ja ilmoitusrutiinit hoitaa väsymätön ja virheetön tekoälysovellus. 

– Esimerkiksi tilinpäätösten yhteydessä osaajamme voivat yksitoikkoisen kirjaamisen sijaan analysoida entistä paremmin asiakkaidemme todellista tilannetta, kun tarvittava data ja numerot ovat helposti saatavilla ja valmiiksi laskettuina. Se tuo asiakkaalle selkeää lisäarvoa, että asiantuntija voi keskittyä tarkastelemaan tiedon sisältöä ja poikkeamia. Digitalisaatio on kehityksenä myönteinen, mahdollistava ilmiö. Tuskin kukaan haluaa pankkiasioissakaan palata pankkikirjojen aikaan ja jonottamaan pankkiin rutiiniasioissa, Vuorre tähdentää.

Myös muuttuvat tai vasta edessä olevat tilanteet havaitaan entistä paremmin, kun yrityksen talouden avainnumeroita ja niiden kehitystä voidaan seurata lähes reaaliajassa. – Kun tarjolla on ajan tasaista dataa, tarvittavat korjausliikkeet voidaan tehdä nopeasti ja oikein, Vuorre tähdentää. 

Tarjolla entistä kiinnostavampia tehtäviä

Pidemmässä juoksussa uusi teknologia kohentaa koko toimialan imagoa. Jo nyt kehitys on vauhdikasta ja uusia ratkaisuja otetaan käyttöön jatkuvasti. 

Tämä on mahdollista, kun ammattilaisten motivaatiosta ja osaamisesta pidetään huolta. Accountorilla panostetaan merkittävästi analytiikan, konsultoinnin ja automaation koulutukseen perinteisen taloushallinnon alan erikoisosaamisen lisäksi. 

– Myös uusien osaajien kiinnostus kasvaa, kun voimme tarjota rutiinitöiden sijaan haastavia, kiinnostavia ja palkitsevia tehtäviä, koulutusta sekä monipuolisia urapolkuja. Ja sen lisäksi tietenkin väsymätön ja täsmällinen robotti auttamaan onnistumisessa, Vuorre tähdentää. 

Accountor

  • Tarjoaa HR-, palkka- ja taloushallinnon palveluita ja ohjelmistoja
  • Yhtiön palveluksessa on yhteensä 2500 ammattilaista Pohjoismaissa, Hollannissa, Venäjällä ja Ukrainassa.
  • Liikevaihto noin 250 miljoonaa euroa
  • Panostanut alusta asti määrätietoisesti alan uusimpaan teknologiaan

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Accountor

Accountor

Olemme Pohjois-Euroopan johtava talous- ja palkkahallintopalvelujen osaaja, joka palvelee yli 100 000 asiakasyritystään yli 2300 asiantuntijan voimin seitsemässä eri maassa. Suomessa Accountorilla on yli tuhat talousalan osaajaa ja liki 30 erikokoista toimistoa ympäri maan – toimimme paikallisesti siellä, missä asiakkaammekin ovat.

Yhteystiedot

Keilaniementie 1, 02150 Espoo Finland +358 20 744 2400

Accountor somessa