Aihepiirit
29.09.2021

Musiikin ilo kuuluu kaikille

Musisointi tuo iloa elämään, niin lapsille kuin aikuisille. Elämyksiä ja nautintoja tuovan harrastuksen voi aloittaa missä iässä tahansa eikä ennakkotaitoja tarvita Musiikkikoulu Demon tai Jamkidsin opetukseen osallistumiselle.

Kati Nieminen (vas.) ja Heli Miinin ovat johtaneet yritystä sen perustamisesta lähtien. Heille molemmille tärkeitä arvoja ovat hyvinvoiva työyhteisö ja yhdessä tekeminen.

– Me teemme taiteen perusopetusta ja tarjoamme musiikkinautintoja jokaiselle, vauvasta vaariin. Lähiopetusta meillä on 40 pisteessä pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa, etäopetuksemme ei tunne rajoja. Oppilaita meillä on noin 1500, kertoo Jamkicks Oy:n toimitusjohtaja Heli Miinin.


Uusi mobiilisovellus lokakuussa

Yli kymmenvuotisen historiansa aikana yrityksen toiminta on muuttunut paljon ja jatkuva kehittyminen on osa yrityksen strategiaa. Korona toi kehitystyöhön uusia kierroksia etäopetuksesta saatujen kokemusten myötä. 

– Tehdessämme videoituja muskareita heräsi ajatus tarjota lapsille elämyksellisiä musiikkihetkiä kotona laajemmin. Lanseeraammekin lokakuussa ensimmäisen mobiilimusiikkipalvelumme, johon tulee videoituja muskarituokioita ja minipelejä. Olemme saaneet loistavaa palautetta testiryhmissä niin musiikkisisällöstä kuin visuaalisesta ilmeestäkin, iloitsee rehtori Kati Nieminen.  


Jamkids-sovellusta käyttäessään lapset sekä viihtyvät että oppivat

– Laatu on ykkösasia kaikessa tekemissämme. Sovelluksen sisällön 
tekevät musiikkikasvatuksen ammattilaiset, joten vanhemmat voivat 
hyvillä mielin antaa sovelluksen lapsen käyttöön. Jamkids-sovelluksen voi ladata lokakuussa sovelluskaupoista iOS ja Android -puhelimiin, kertoo Miinin. 

Uutta liiketoimintaa on viety eteenpäin mm. KasvuOpenin avulla. Yritys valittiin keväällä Pääkaupunkiseudun kasvupolulle ja valtakunnallisesti TOP-60 finalistiyritysten joukkoon syyskuussa. 

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Jamkids

Jamkids Musiikkikoulun toimintaa järjestää Jamkicks Oy. Yritys on perustettu keväällä 2009 ja sen kolmesta henkilöosakkaasta kaksi myös työskentelee yrityksessä päätoimisesti. Yritys vastaa myös Musiikkikoulu Demon toiminnasta. Demossa musiikkia opiskelevat koululaiset, nuoret ja aikuiset. Yrityksen tavoitteena ei ole voiton maksimointi, vaan opetuksen ja toiminnan jatkuva kehittäminen.

Artikkelin asiantuntijat

Heli Miinin

toimitusjohtaja