Maksullinen tutkinto on välivuotta edullisempi vaihtoehto

Moni nuori jää tänäkin vuonna ilman korkeakoulupaikkaa. Samalla opintojen alku ja sitä kautta myös valmistuminen viivästyvät. Helsinki School of Business tarjoaa tehokkaan, tasokkaan ja kansainvälisen opintopolun korkeakoulututkintoon ja työelämään ilman kalliiksi käyviä välivuosia.

Maksullinen tutkinto on välivuotta edullisempi vaihtoehto

Helsinki School of Businessin kampuksella käy maaliskuun alussa positiivinen pöhinä, kun opiskelijat vaihtavat kuulumisia ja hakeutuvat luokkiin luennoille. Yksi Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevan yksityisen kauppakorkeakoulun opiskelijoista on Saija Söderlund.

Hän kirjoitti ylioppilaaksi keväällä 2018, mutta päätti pitää välivuoden, mennä töihin ja miettiä rauhassa, minne suuntaisi seuraavaksi. Vaihtoehdoksi valikoitui HELBUS. 

– Minua kiehtoi HELBUSin kansainvälisyys ja mahdollisuus valmistua nopeassa tahdissa. Kielimuuriakaan ei ollut, sillä kävin aikanaan englanninkielisen peruskoulun, viime syksynä opinnot aloittanut Saija kertoo.

Opiskelu HELBUSissa on määrätietoista ja ohjattua, mutta se mahdollistaa myös työnteon opintojen ohessa. 

– Tämä on ollut kaikin puolin onnistunut valinta. Nyt valmistun kandidaatiksi kahden vuoden päästä sen sijaan, että alkaisin valmistautumaan tuleviin pääsykokeisiin. Se olisi töiden lomassa myös varsin hankalaa, hän toteaa.  

Todellinen tulevaisuusinvestointi

HELBUSin toimitusjohtajan Kari Jääskeläisen mukaan Saijan kertoma opintopolku on hänen luotsaamassaan opinahjossa varsin tyypillinen.

Samalla hän tähdentää, että varsin harva tulee edes laskeneeksi välivuoden todellisia kustannuksia: kun opintojen alku ja samalla valmistuminen viivästyvät, siirtyy myös työllistyminen omalle alalle eteenpäin.

– Esimerkiksi vastavalmistuneen ekonomin vuosipalkka on verojen jälkeen runsaat 30 000 euroa. Se on enemmän kuin HELBUSissa suoritetun kandidaatin tutkinnon kaikki lukukausimaksut. Urastartin aikaistuminen yhdellä vuodella maksaa siis itsensä aina takaisin, Jääskeläinen muistuttaa.

  Opinnot etenevätkin HELBUSissa todella vauhdikkaasti, sillä töitä tehdään myös kesälukukaudella. Kandidaatintutkinnon kokonaishinta on runsaat 28 000 euroa. Summaa kuitenkin keventävät normaalit opintotuet ja tarvittaessa opintolainat.

– On myös hyvä muistaa, ettei välivuosi ja seuraavan kevään pääsykoepänttäys takaa opiskelupaikkaa vielä seuraavallakaan hakukerralla. Siksi maksullinen korkeakoulututkinto on nuoren kannalta todellinen tulevaisuusinvestointi, Jääskeläinen vakuuttaa.  

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Helsinki School of Business

Helsinki School of Business

HELBUS on vuonna 2012 perustettu yksityinen suomalainen kauppakorkeakoulu, jossa voit suorittaa englantilaisen yliopiston University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot Suomessa opiskellen. HELBUS tarjoaa opetusta englanniksi. Ei pääsykoetta, opiskelijat valitaan hakemusten perusteella.

Kesällä 2022 HELBUS siirtyi Helsingin seudun kauppakamarin omistukseen.

Yhteystiedot

Runeberginkatu 22-24, 00100 Helsinki Puhelin: 040 501 7627info (at) helbus.fi

Helsinki School of Business somessa