Ilon kohtaamispaikka

Asiakkaamme tulevat meille iloisten asioiden vuoksi ja me puolestamme haluamme tuottaa heille iloa sekä palvelullamme että tuotteillamme. Tähän perustuu koko toimintamme, toteaa Kultajousi Oy:n ketjujohtaja Katja Warborn.

Katja Warbornin puoliso Sten  Warborn omistaa Iduna-konsernin, johon Kultajousikin kuuluu. Katjan kolmesta lapsesta kaksi vanhinta työskentelee jo mukana yrityksessä.
Katja Warbornin puoliso Sten Warborn omistaa Iduna-konsernin, johon Kultajousikin kuuluu. Katjan kolmesta lapsesta kaksi vanhinta työskentelee jo mukana yrityksessä.

Kultasepänliikkeessä asioidaan, kun halutaan tuottaa iloa joko itselle tai muille. Tämän vuoksi Katja Warborn pitääkin äärimmäisen tärkeänä, että asiakasta palvellaan aina ja joka tilanteessa iloisen ystävällisesti.

– Koko toimintamme perustuu tyytyväiseen asiakkaaseen. Valtakunnallisena ketjuna haluaisimme tietysti, että asiakas saa samanlaisen palvelun kaikissa myymälöissämme. Työmme on kuitenkin palvelua ihmiseltä ihmiselle, joten jokainen myyjämme tekee työtään omalla persoonallaan ja tunnepohjaisesti. Se on iso voimavaramme, mutta myös haaste. Uskon kuitenkin, että iloinen palvelu on meidät muista erottava tavaramerkkimme.

En ole ikinä valmis

Katja Warborn korostaa, että johtajuus on jatkuvaa oppimista, sekä työtoverilta että asiakkailta.

– Haluan olla parempi johtaja sekä tietää, mitä asiakas toivoo ja haluaa, jotta voimme tarjota hänelle parhaat tuotteet ja palvelut. Asiakaspalautteet, niin ruusut kuin risutkin, ovatkin äärimmäisen tärkeitä. Suoran asiakaskontaktin saamiseksi olen itsekin välillä myymälätyössä.

Etätyön haasteet

Konsernin ketjujohtajana Warbornin työ jakaantuu Suomen ja Ruotsin ketjujen kesken. Ennen koronaa kaksi päivää viikossa kului Ruotsissa.

– Siellä en ole käynyt maaliskuun jälkeen. Kaipaan kasvokkain työskentelyä, sillä olen johtaja, joka haluaa nähdä ja kohdata fyysisesti sekä kokea tiimin voiman. Se ei välity Teams-kokouksissa samalla tavoin kuin paikan päällä kohdaten. Yrityksessä pidetään asiapalavereiden lisäksi myös hauskoja etäpalavereita, joissa on jokin teema.

– Tavoitteena on, että näissä kokoontumisissa saadaan ladattua energiaa ja iloa tekemiseen. Kun alan messujakaan ei järjestetä, on tärkeää, että keksimme uudenlaisia virikkeitä, jotta ihmiset pystyvät uusiutumaan. Koen tämän tärkeäksi tehtäväkseni, jotta ihmiset jaksavat tehdä työtään ja palvella asiakkaitamme hyvin nyt poikkeusaikanakin.

Koronan opetukset

Vaikka korona on vaikeuttanut meidän kaikkien elämää, uskoo Warborn, että se jättää jälkeensä myös hyvää.

– Uskon, että osamme entistäkin enemmän arvostaa asiakastamme. Me kaikki olemme nyt oppineet, että mitkään asiat eivät ole itsestään selviä ja että kaiken eteen pitää tehdä töitä.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Kultajousi Oy

Kultajousi Oy

- Perheyritys - Kulta- ja kellosepänliikkeiden ketju - Suomessa 75 myymälää - Työntekijöitä noin 400 **Iduna-konserni** - Ruotsissa myymälöitä 200 - konsernissa työntekijöitä 1700 - konsernin liikevaihto n. 175 M€

Artikkelin asiantuntijat

Katja Warborn

Katja Warborn

ketjujohtaja