Asianajaja, yrittäjä Maria Puputti: Työn, uran ja lasten yhteensovittaminen on mahdollista

Yrittäjä, asianajaja OTM Maria Puputti uskoo olevansa äitinä parempi, kun saa välillä miettiä myös työasioita. Hänen yrityksessään on määrätietoisesti tehty valintoja, jotta työntekijät voivat yhdistää työn, uran ja lapset onnistuneesti.

Asianajaja, yrittäjä Maria Puputti: Työn, uran ja lasten yhteensovittaminen on mahdollista

Tilastojen valossa Maria Puputti on esimerkki naisesta, jonka ei pitäisi tällä hetkellä olla asianajajatyössä. Hän on 40-vuotias nainen, perheenäiti. Hänen esikoistyttärensä on 3-vuotias ja kuopus yhdeksän kuukautta. Hän on myös maatilan emäntä. Yrittäjänä omistamassaan Asianajotoimisto Annia Oy:ssä hän on toiminut reilut viisi vuotta. 

Maria Puputille on turha sanoa, ettei se ole mahdollista. Tehdä vaativaa asiakastyötä, olla äiti ja vaimo, kasvattaa yritystä ja luoda työskentelytapa, joka tukee työn ja perheen yhteensovittamista merkittävällä ja käytännönläheisellä tavalla.  

− Se on mahdollista, jos sitä haluaa ja on valmis kyseenalaistamaan oletettuja lasikattoja ja raja-aitoja. En näe lapsen saamista työnteon tai motivaation haittana, päinvastoin. Lapset eivät muuta kunnianhimoista ihmistä sen kummemmaksi. On sääli, että naisten multitaskaamisen kykyä ei monella alalla ymmärretä eikä hyödynnetä. 

Joustoa ja luottamusta

Asianajotoimisto Anniassa on seitsemän työntekijää ja yritys on kasvanut joka vuosi. Toimipisteet ovat Hämeenlinnassa, Turussa ja Forssassa.

− Olen antanut työntekijöille vapaat kädet tehdä työtä toimistolla tai etänä. Edellytän, että työntekijä saavuttaa tietyn laskutustason ja asiakkaat vastaanotetaan nopeasti. Kysymys on pitkälti aikatauluttamisesta sekä työn tekopaikan ja -ajan joustamisesta mahdollisuuksien mukaan. Siinä tarvitaan luottamusta, ymmärtämistä, uskomista ja suurta määrää päämäärätietoisuutta. 

− Tämä on toiminut hyvin ja työt ovat aina tulleet tehdyiksi. Työ edellyttää läsnäoloa ja on vaativaa, mutta en ole koskaan kokenut yhtälöä ylivoimaiseksi. Päinvastoin. Uskon, että olen jopa parempi äiti, kun saan pikkulapsiarjen rinnalla miettiä myös työasioita.

Toimiva kombo

Asianajotoimisto Annian henkilökunta pitää Maria Puputtia innostavana ja mukaansatempaavana johtajana, joka toiminnallaan ja positiivisella asenteellaan on luonut viihtyisän ja toimivan työympäristön.

− Meillä vallitsee luottamuksellinen, energinen ja positiivinen tekemisen meininki. Teemme työtä yhdessä, tuemme toisiamme ja kaikki ovat tyytyväisiä siihen, että meillä työn, uran ja lasten yhteensovittaminen on toimiva kombo. 

Asianajotoimisto Anniassa kaikki haluavat auttaa asiakkaita ja ratkaista heidän juridiset ongelmansa tehokkaasti ja asiantuntevasti. Palvelu on nopeaa, ystävällistä ja asiallista.

− Haluamme, että asiakas kokee tulleensa kuulluksi, kohdelluksi tasa-arvoisesti ja saaneensa tukea.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Asianajotoimisto Annia

Asianajotoimisto Annia