Aihepiirit
25.09.2015

Superfoodia Suomesta

Superfoodia Suomesta

Suomen pitkät valoisat kesäyöt ja viileä ilmasto kypsyttävät metsämarjojen, viljojen ja yrttien vitamiinit sekä aromit huippuunsa. Puhtaat raaka-aineet yhdistettynä laatuvarmistettuun valmistusteknologiaan takaavat korkeatasoiset ja herkulliset elintarvikkeet.


Loistava esimerkki tästä on heinäkuussa International Wine & Spirits -kilpailussa maailman parhaaksi sarjansa giniksi valittu suomalainen Napue. Sen ja muiden ginien raaka-aineena käytetään ruista sekä suomalaisia tuoreyrttejä, mm. pohjoisen kesäyössä runsaasti aromeja keränneitä karpaloa, tyrniä, mesiangervoa ja koivun lehtiä.

Terveydeksi!

Metsämarjoja, kuten mustikoita, puolukoita, karpaloita ja lakkoja tutkittaessa niistä löydetään yhä uusia terveyteen positiivisesti vaikuttavia aineosia.

Yksi parhaista terveysvaikutteisista marjoista on metsämustikka, jonka flavonoideista erityisesti antosyaanin on todettu vaikuttavan mm. sydänterveyteen ja muistiin. Lisäksi sitä käytetään mm. silmälääkkeisiin.

Suomen valtio panostaa nyt vahvasti suomalaisten korkeatasoisten marja-, vilja-, liha- ja maitovalmisteiden vientiin: puhtaita elintarvikkeita on pian saatavilla maissa, joissa ruokaskandaalit ovat herättäneet kuluttajien kiinnostuksen ruoan alkuperään ja turvallisuuteen.

– Tavoitteena on, että reilussa viidessä vuodessa elintarvikeviennin arvo kaksinkertaistetaan kolmeen miljardiin euroon ja alalle tulee 5000 uutta työpaikkaa, selvittää Finpron johtaja Esa Wrang. Jo nyt yli sataa yritystä eteenpäin vievässä ohjelmassa on tehty oikeita asioita, sillä elintarvikevienti muualle kuin Venäjälle on vuodessa noussut kymmenen prosenttia. Food from Finland- ohjelmassa panostamme erityisesti Kiinan, Japanin, Korean ja Lähi-Idän viennin kasvattamiseen suomalaisille perinteisten kohdemarkkinoiden Skandinavian ja Keski-Euroopan lisäksi.

– Viennin kasvua on edesauttanut myös elintarvikeyritysten yhä kohonnut jalostusaste. Monet suomalaiset tuotteet ovat saaneet kansainvälisiä innovatiivisuuspalkintoja, kertoo ohjelmapäällikkö Annaleena Soult

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Food from Finland

Food from Finland

Food from Finland on suomalaisen elintarvikealan kasvuohjelma, jossa on mukana yli 100 yritystä. Ohjelman tavoitteena on nostaa yritysten vientivalmiuksia, yhteistyötä ja verkottumista sekä poistaa viennin esteitä ja etsiä uusia markkinamahdollisuuksia. Yhteisen Food from Finland -tunnuksen ja markkinoinnin avulla ohjelma lisää suomalaisten elintarvikkeiden näkyvyyttä ja vaikuttavuutta maailmalla.