Muut artikkelit

15.10.2015

Helppo ja turvallinen älykoti

Helppo ja turvallinen älykoti

ABB-free@home -järjestelmä on kuin orkesteri, jossa yksittäiset asumisen mukavuutta ja viihtyisyyttä lisäävät kodin ominaisuudet soittavat saumattomasti yhteen. Tuloksena on älykäs koti, jota voi ylläpitää ja ohjata jokainen, joka osaa käyttää älypuhelinta.  


ABB-free@home -järjestelmään voidaan kytkeä kodin erilaisia toimintoja,  mm. valaistuskokonaisuuksia haluttuine värisävyineen, lämmitys, moottoroidut kaihtimet ja ovipuhelin. Kaikkia näitä ominaisuuksia voidaan käyttää ja säätää yhdestä kytkimestä. Järjestelmä soveltuu niin omakotitaloihin, huoneistoihin kuin pk-yrityksiin.

– Viihtyisyyden ja käytettävyyden lisäksi turvallisuus lisääntyy, kun lämpötila voidaan tarkistaa poissaolon aikana tai ovipuhelimesta voidaan nähdä kuka soittaa ovikelloa myös etänä. Järjestelmään voidaan myös simuloida asukkaiden päivittäinen käyttäytyminen, jolloin koti vaikuttaa asutulta poissaolonkin aikana, selventää tuotepäällikkö Tiina Pasi.

Energiansäästö on yksi lisäsyy hankkia ABB-free@home-järjestelmä, sillä käytettäessä kotona/poissa -kytkimiä voidaan säätää niin lämpötilaa, valaistusta kuin pistorasioita, jolloin erillistä aikaohjausta ei tarvita. Valot eivät jää vahingossa palamaan tai silitysrauta päälle. Ohjaukseen voi käyttää kytkimien ja erillisen kosketusnäytön lisäksi älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta.

Järjestelmään voidaan liittää haluttaessa myös ulkopuolisia antureita, esim. kosteusvahteja tai murtohälytysjärjestelmä.

ABB-free@home -järjestelmä on sähköurakoitsijan helppo asentaa uudiskohteisiin. Olemassa oleviin rakennuksiin tarvittavan väyläkaapelin voi asentaa sähkösaneerauksen yhteydessä. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa

www.abb.fi/asennustuotteet  | www.abb.fi/freeathome

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

ABB Asennustuotteet

ABB Asennustuotteet

ABB:n Wiring Accessories -yksikkö Porvoossa kehittää, valmistaa ja markkinoi asuin- ja liikerakentamiseen asennustarvikkeita ja asennuskalusteita sekä energiatehokkuutta edistäviä älykkäitä taloautomaatioratkaisuja kuten kodin ohjaukseen ABB free@home-järjestelmää ja liikerakentamiseen KNX-taloautomaatiota.