Muut artikkelit

01.04.2016

CFO – tiedätkö mihin yrityksesi rahat menevät ensi kuussa?

CFO – tiedätkö mihin yrityksesi rahat menevät ensi kuussa?

Hankintatoimen järkeistäminen nykyteknologian avulla näkyy suoraan yrityksen tulosrivillä ja säästöt voivat olla viidestä kymmeneen prosenttia liikevaihdosta. Yritykset voivat kehittää toimintaansa automatisoimalla hankinnasta maksuun -prosessin. Kenellä on varaa jättää tällainen säästö hyödyntämättä?


Useilla yrityksillä on ostolaskujärjestelmä käytössään, mutta pelkkä ostolaskujen tarkistaminen ei riitä, jos prosessin alkulähdettä, hankintoja, ei tehdä kontrolloidusti.

– Kun yritys on laatinut hankintapolitiikan siitä, mitä työntekijät saavat ostaa, voivat työntekijät valita hankintajärjestelmästä tarvitsemansa tuotteen tai palvelun. Toiminta on helppoa esimiehille ja työntekijöille, kun pelisäännöt ovat selvillä ja niitä noudatetaan, toteaa Palette Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Väänänen.

Hallinnollinen työ vähenee, kun toimittajat määritellään etukäteen hankintajärjestelmän katalogeihin ja hankintoja pystytään keskittämään tietyille toimittajille sekä neuvottelemaan kustannustehokkaat hinnat. Hankintajärjestelmästä saatava spend-data mahdollistaa tehokkaan kilpailuttamisen. Näin yritykset saavat suoria säästöjä, mikä näkyy suoraan yrityksen tuloksessa.

– Hankintatoimi on talousjohtajalle strategista johtamista, kun talousjohtaja pystyy hankintaratkaisun avulla ennakoimaan tulevia maksuja ja kassavirtaa, kiteyttää Juha Väänänen. Hankinnoille on haettu etukäteen hyväksyntä eikä ostolaskuja vain pullahda yllättäen maksuun. Yrityksen epäsuorat hankinnat voi olla vuositasolla miljoonia euroja, jotka ovat kuukausitasolle jaettuna huomattavia summia. Ennustettavuuden avulla talousjohto on koko ajan tilanteen tasalla.
Palette keskittyy taloushallinnon prosessien tehostamiseen ja on alansa suunnannäyttäjä uuden teknologian ratkaisulla. PaletteArena-ratkaisussa yhdistyvät ostolaskujen käsittely ja hankintaprosessi samassa järjestelmässä, mikä tehostaa prosesseja.

– Yhdistämällä hankintaprosessin järkeistämisen sekä PaletteArena-ratkaisun, autamme yrityksiä kehittämään toimintaansa, mikä hyödyttää koko yritystä ja sen sidosryhmiä pitkällä aikajänteellä, Väänänen tiivistää.

PaletteArena-ratkaisua käyttää Suomessa jo yli 80 ja maailmanlaajuisesti yli 2000 yritystä. ”Olemme rakentaneet uuden sukupolven helppokäyttöiseksi ja integroitavaksi kaikkiin taloushallinnon- ja toiminnanohjausjärjestelmiin. Tule tutustumaan meihin ja kehittymään kanssamme”, kutsuu Juha Väänänen.

Teksti ja kuva: Jaana Sirkiä

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Palette Finland Oy

Palette Finland Oy