Aihepiirit
13.05.2016

Hissin sydän ja aivot uusiksi

Arvokiinteistöjen veteraanihissit ovat useimmiten taidokasta ja näyttävää käsityötä. Mitä iäkkäämmästä hissistä on kyse, sen kauempana ollaan tämän päivän käytettävyys- ja turvallisuusstandardeista. Suomen Hissiurakointi modernisoi hissit säilyttäen niiden arvokkaan hengen.

Suomen Hissiurakoinnin toimeksiannot kattavat käytännössä koko suomalaisen hissiasennusten historian, ympäri maan. Perinteikkään perheyrityksen toimitusjohtaja Antti Heinämäki kertoo, että varhaisimmat kohteet ovat olleet 1900-luvun alussa käyttöön otettuja hissejä.

– Jotkin hissit ovat suorastaan eläviä museoita, joissa konehuonekin on kokonaan mustaksi patinoitunut, Heinämäki hymyilee.

Vaikka arvokiinteistöjen veteraanihissit ovat tyypillisesti huolellista ja laadukasta käsityötä, tosiasia on, että mitä iäkkäämmäksi hissi käy, sitä kauemmas ajaudutaan tämän päivän turvallisuusstandardeista.

– Viimeistään siinä vaiheessa, kun hissien vikatiheydet kasvavat, on syytä miettiä korjaussuunnitelmaa pitkällä tähtäimellä. Esimerkiksi kynnystäminen, eli muutamien senttien epätarkkuudet pysähtymiskorkeudessa aiheuttavat vuosittain monia onnettomuuksia vanhojen käyttäjille. Vanhalla hissillä ajo voi olla myös aika kulmikas kokemus.

– Arvokiinteistöjen hissimodernisointiprojekteissa uudistetaan tyypillisesti sekä hissin koneisto että ohjausjärjestelmä. Myös puhelinyhteys parantaa turvallisuutta. Modernisointi tarkoittaa tiivistetysti, että hississä laitetaan aivopuoli ja sydän uusiksi, mutta säilytetään hissin alkuperäinen henki.

Modernisointiprojekteissa uusi ja vanha on saatava elämään ja toimimaan yhdessä: usein asiakkailla on toive, että ulkoasua muutetaan mahdollisimman vähän.

Joskus hissi palautetaan lähtöruutuun.

– Teemme modernisoinnin yhteydessä myös entisöintejä, joissa hissin alkuperäinen ilme palautetaan esimerkiksi aikaisemman remontin alta. Huolellinen entisöinti tarkoittaa, että toisinaan korvattavia osia tehdään käsityönä ja alkuperäisin menetelmin.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Suomen Hissiurakointi

Täyden palvelun hissitalona otammekokonaisvastuun kaikista kiinteistönnehissilaitteisiin liittyvistä tehtävistä.Suunnittelemme, asennamme, modernisoimme,peruskorjaamme ja huollamme kaikkeahissiteknologiaa sekä nosto-ovia.