Aihepiirit
13.05.2016

Ilmatiivis nesteiden kuljetusratkaisu

Fluid-Bag -ratkaisu on yksinkertaisen nerokas ja helppokäyttöinen. Joustavassa ja ilmatiiviissä säkissä nesteet sekä tahnat säilyvät pilaantumattomina ja bakteerivapaina koko kuljetus- ja varastointiketjun valmistajalta aina asiakkaan tuotantolinjalle ja viimeiseen käyttöpisaraan asti.


Fluid-Bag -ratkaisu on ihanteellinen mm. vaativiin elintarvike- ja kosmetiikkateollisuuden kuljetuksiin tai helposti kuivuville maaleille, liimoille ja painoväreille. Fluid-Bagia käyttävät mm. Bayer HealthCare ja Toyota. ExxonMobililla ja Shellillä on jo 30 vuoden kokemukset luotettavista ja kätevistä Fluid-Bageista öljyjen ja voiteluaineiden kuljetuksessa.

– Tuomme lisäarvoa asiakkaillemme. Suunnittelemme ja toteutamme nesteiden tai tahnojen luotettavan ja säästöjä tuovan räätälöidyn järjestlemän tuotannosta Fluid-Bag säiliöihin ja vastaavasti säiliöistä loppukäyttöön, kertoo toimitusjohtaja Jan Backman.

Hänen mukaansa nesteiden ja pastojen kuljetuksissa hyväksytään yleensä aivan turhaan jopa viiden prosentin tuotejäämät säiliöiden pohjalle. Fluid-Bag -ratkaisuissa säiliöt tyhjenevät tehokkaasti ja jäämää on ainoastaan noin puoli prosenttia. Toyota Manufacutring UK:ssa tämä on tiedostettu ja he käyttävät Fluid-Bageijä tehtaassaan. Tuotejäämät ovat pudonneet alle kolmasosaan aiemmasta. Käytön aikana ilma ei pääse missään vaiheessa kosketuksiin sisällön kanssa, joten pilaantumista, kuivumista tms. ei tapahdu. Lisää säästöjä syntyy poisjäävistä rahti- ja pesukustannuksista.

– Logistiikkakustannukset laskevat Fluid-Bagin käyttäjillä, sillä esimerkiksi 20 m3:n kuljettamiseen tarvittavat tyhjät 1000 litran pakkaukset alustoineen vievät rekasta vain kaksi lavapaikkaa. Asiakkaalle vietäessä saadaan merikonttiin mahtumaan Fluid-Bageissä enemmän kuin käytettäessä 200 litran tynnyreitä. Kiinteiden säiliöiden aikaa vievää pesua liuottimineen ei tarvita ja enimmilläänkin vain kuusi kiloa painavan tyhjän Fluid-Bagin voi kierrättää raaka-aineena tai energiajätteeksi, selvittää Backman.

Eri tuotteille löytyy sopiva ratkaisu monesta eri vaihtoehdosta polyeteenikalvoista aina alumiinilaminaattikalvoihin. Säkit kestävät jopa 2200 kilon painon. Pakkausten bakteerittomuus varmistetaan gammasäteilyllä. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Tämä on Fluid-Bag Ltd:

• Pääkonttori Pietarsaaressa, tytäryhtiö Thaimaassa, myyntikonttori USA:ssa
• Teollisuuden joustava nesteiden ja tahnojen täyttö-, kuljetus-, varastointi- ja tyhjennysratkaisu.
• Päämarkkina-alue: Eurooppa ja Pohjois-Amerikka
• Viennin osuus: 97 %
Kuva: Fluid-Bag -ratkaisun ydin on kuljetussäkin sisällä oleva kertakäyttöinen, ilmatiivis ja bakteerivapaa, helposti täytettävä ja tyhjenevä 1000 litran säkki, jonka materiaali valitaan kuljetettavan aineen mukaan. Kuljetussäkki sekä kuljetuslava voivat olla joko kertakäyttöisiä tai useaan käyttökertaan tarkoitettuja ratkaisuja.

Helppokäyttöisillä Fluid-Bagillä päästään helposti vain puolen prosentin tuotejäämiin, korostaa Jan Backman.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Fluid-Bag Ltd

Fluid-Bag provides 900 and 1000 litre flexible container systems for sensitive and viscous liquids, pastes and semi-solid products such as lubricants, cosmetics, food products, adhesives and sealants. Fluid-Bag offers two flexible container solutions: Fluid-Bag Flexi (one-way) and Fluid-Bag Multi (multi-trip). Fluid-Bag also provides state of the art equipment for highly efficient discharge of high-viscous products.