Muut artikkelit

16.05.2016

Hämähäkkinä energiaklusterin verkossa – Vaasalainen VEO rekrytoi uusia energia-alan asiantuntijoita

VEO toimii kuin hämähäkki Vaasan seudun energiaklusterin verkossa. Yhtiö tarjoaa sähköistys- ja automaatioratkaisuja, ja sillä on pitkä kumppanuus alueen monien johtavien energiateknologiayhtiöiden, kuten Wärtsilän ja Danfossin, kanssa.


Talouden laskusuhdanteesta huolimatta VEO menestyy hyvin, ja yhtiöön ollaan parhaillaan palkkaamassa uusia energia-alan asiantuntijoita. Missä sitten on menestyksen salaisuus?

– Toimimme monilla eri liiketoiminta-alueilla, mistä on selvää etua taloudellisesti haastavina aikoina, toimitusjohtaja Marko Ekman kertoo. Joillakin vahvemmilla alueilla ratkaisuitamme tarvitaan jatkuvasti enemmän. Erityisen hyvin tällä hetkellä vetävät sähkönjakelu ja prosessiteollisuus.

Suomalaisella energia-alan osaajalla VEOlla pyyhkii hyvin. Yhtiö on palkkaamassa useita uusia energia-alan asiantuntijoita.

VEO on kasvattanut toimintaansa Norjassa ja Ruotsissa voimakkaasti viime vuosina. Yhtiö on sopinut hiljattain useita uusia kumppanuussopimuksia, joista yksi tehtiin esimerkiksi norjalaisen vesivoimayhtiön, Eidsiva Vannkraft AS:n, kanssa. Marko Ekmanin mukaan kumppanuussopimukset kertovat alan muutoksesta.

– Koska investointipäätökset ovat nykyään hitaita, projektit joudutaan viemään läpi todella tiukassa aikataulussa. Tarve on siis suuri luotettavalle ja kokeneelle kumppanille, joka kykenee pysymään budjetissa ja takaamaan sekä korkean laadun että jämptit toimitukset.

VEOn oman tehtaan säilyttäminen Vaasassa on osoittautunutkin erinomaiseksi päätökseksi: Pohjoismaiden suurimman kojeistotehtaansa ansiosta VEOn toimitukset ovat nopeita ja luotettavia.

– Viime vuosikymmeninä VEO on investoinut kehitykseen ja tehnyt läheistä asiakasyhteistyötä. Meillä on siksi nyt kaikki tarvittavat tuotteet vaativiinkin sähköistys- ja automaatioratkaisuihin.

VEOn projektit lisäävät aina energiatehokkuutta, ja uusiutuva energia on yhtiölle tärkeä liiketoiminta-alue. VEOlla on erittäin vahva asema Suomen kotimarkkinoilla, varsinkin tuulivoimapuistojen sähköistämisessä ja vesivoimalaitosten modernisoinneissa. Viime vuosina yhtiö on ottanut jättiharppauksia myös Norjan ja Ruotsin markkinoilla.

– Olemme toimittaneet esimerkiksi tuulivoimapuistojen sähköistyksiä Norjaan, Ruotsiin ja Suomeen. Kaikki Pohjoismaat investoivat parhaillaan uusiutuvaan energiaan, ja tässä kehityksessä olemme vahvasti mukana. Olemme myös osakkaana Ruotsin Swedish Electrical and Power Control AB:ssa. Yhtiössä on kokeneita magnetointiasiantuntijoita, ja sen liiketoiminta on alkanut erittäin hyvin.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

VEO

VEO

Liiketoiminta-alue: sähköistys- ja automaatioratkaisutLiikevaihto 2015: 74 miljoonaa euroaTyöntekijöitä: 350Vienti: 70 %Päämarkkina-alueet: Pohjoismaat ja Iso-Britannia