Muut artikkelit

01.06.2016

Hyvästi niska-hartiakipu: Terveystyyny takaa virkistävät yöunet

Hyvästi niska-hartiakipu: Terveystyyny takaa virkistävät yöunet

Vietämme peräti kolmasosan elämästämme nukkumalla, joten hyvällä yöunella on suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Huonosti nukutun yön jälkeen väsyttää, niska on kipeä eikä pää käänny kunnolla. Hartioitakin saattaa jumittaa ja päätä särkeä. Useimmiten aamuisten niska-hartiavaivojen syynä on vääränlainen tyyny.


Helpotusta aamuisiin niska-hartiavaivoihin tuo yksilöllisesti säädettävä anatominen Duqem-terveystyyny, jonka voi säätää päätä ja kaularankaa tukevaksi.

Oikean korkuinen, niskaa ja päätä tukeva tyyny helpottaa ylävartalon verenkiertoa sekä ennaltaehkäisee ja lievittää niska-hartiaseudun kipua.

– Tavallinen tyyny ei muotoudu nukkumisasennon mukaan, vaikka selällään nukkuessa tyynyn tulisi olla matalampi kuin kyljellään maatessa. Duqem-tyynyn voi säätää omaan nukkuma-asentoon sopivaksi, kertoo tyynyä valmistavan Suomen Terveysmaailma Oy:n aluepäällikkö Paula Lehtinen.

Lääkäreiden kanssa yhteistyössä kehitetyn Duqem-tyynyn teho perustuu sen patentoituun kennoratkaisuun. Neljän välikankaalla erotetun kennon täyte on käyttöä hyvin kestävää ja pesussa paakkuuntumatonta silikonikäsiteltyä polyesteripallokuitua.

– Pitkä vaakatasossa oleva kenno tukee niskaa. Enemmän täytettä sisältävät sivukennot tukevat päätä kyljellään maatessa. Keskimmäinen matala kenno taas tukee päätä selällään nukuttaessa. Kennojen korkeutta säädetään lisäämällä tai vähentämällä täytettä, Lehtinen selostaa.

Tyynyn hygieniapäällyste on hengittävää, likaa sekä kosteutta hylkivää kangasta, joka tuntuu miellyttävän viileältä ihoa vasten. Tyyny pestään kerran, pari vuodessa pesukoneessa, jolloin se kuohkeutuu. Tyyny kestää käytössä viidestä seitsemään vuotta.

– Koska Duqem on kotimainen laatutuote, annamme sille kahden vuoden takuun, Paula Lehtinen lupaa.

Teksti: Eila Aalto

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Duqem | Suomen Terveysmaailma Oy

Duqem | Suomen Terveysmaailma Oy