Aihepiirit
01.06.2016

Turun kesässä tapahtuu!

Turun kesässä voi sukeltaa Kakolan vankilan historiaan, siirtyä keskiaikaan, laulaa sielunsa kyllyydestä tai hemmotella makunystyröitä Aurajoen rannan ravintoloissa.


Turun kesä on täynnä tapahtumia, mutta jos haluaa kokea lyhyessä ajassa paljon, kannattaa Turkuun suunnata tiettyinä viikonloppuina. 

– Kesä-heinäkuun vaihteessa Turun Suurtorin valtaavat Keskiaikaiset markkinat ja hevosturnajaiset. Samana viikonloppuna järjestetään Käsityöläismarkkinat, Aura Cup -jalkapalloturnaus, Paavo Nurmi Marathon sekä Maantiepyöräilyn SM-kisat, Visit Turun myynti- ja markkinointipäällikkö Satu Hirvenoja kertoo.

Superviikonloppuna 27. – 31.7 Swan juhlaregatta tuo Turkuun maailman kauneimmat Swan-purjealukset. Samana viikonloppuna ravataan Metsämäen raviradalla Kuninkuusravit ja musiikkikansaa viihdyttää legendaarinen kaupunkifestivaali Down By The Laituri.

Aurajoki sykkii elämää

Turkulaisten olohuone Aurajoen ranta on kaupungin sydän, jossa tapahtuu läpi kesän. Herkutella voi Turku Food Walk -kortilla. Kortinhaltija voi valita kymmenestä ravintolasta viisi ja kokea upeita ruokaelämyksiä Aurajoen rannan ravintoloissa.

Turku Food Walk -kortti johdattaa turkulaisen ravintolakulttuurin ytimeen, sillä Aurajoen rantoja kulkevalta reitiltä löytyy paikallisia ravintoloita, jotka tarjoavat parhaita paikallisia makuja.

Samppalinnan Kesäteatterissa puolestaan raikaa yhteislaulu heinäkuisina perjantai-iltoina. 

– Samppalinnassa voi laulaa ja tanssia suosikkikappaleita yhdessä huippuartistien kanssa. Eturivin esiintyjät toimivat esilaulajina ja nostavat taatusti tunnelman kattoon, Hirvenoja hehkuttaa.

Koe unohtumaton kierros Kakolan vankilassa

Turun kesässä on tarjolla myös kiehtova kierros Kakolan pahamaineiseen vankilaan. Opastetulla kierroksella tutustutaan selliosastoihin, vankitiloihin ja kuullaan hurjia tarinoita vankilan arjesta. Kierros huipentuu vankilanjohtajan talolle, jossa nautitaan kakkukaffet ja tutustutaan valokuvanäyttelyyn, jossa on esillä puhuttelevia kuvia vankilan historiasta. – Jos Kakolan kierroksen haluaa tehdä tiettynä päivänä, kannattaa liput varata ennakkoon, sillä mukaan mahtuu kerralla 30 henkilöä, Hirvenoja vinkkaa.

Tutustu Turun monipuolisen matkailukesän tarjontaan osoitteessa www.visitturku.fi
Visit Turun verkkokaupasta voit ostaa kätevästi liput kesätapahtumiin ja varata myös majoituksen shoponline.turkutouring@turku.fi

Teksti: Mia Heiskanen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Visit Turku

Visit Turku on koko maakunnan kattava alueellinen matkailun markkinointi- ja myyntiorganisaatio, Varsinais-Suomen matkailun asiantuntija ja aktiivinen toimija, joka tuottaa lisäarvoa maakunnan matkailuelinkeinolle, asukkaille ja vierailijoille.