Aihepiirit
16.09.2016

Lapsettomille toivoa

Lapsettomuuteen on saatavissa entistä tehokkaampia hoitokeinoja. Väestöliiton lapsettomuusklinikan hoitoa jatkaneista asiakkaista kahdeksan kymmenestä on saanut tyhjään syliinsä kaipaamansa lapsen.

Väestöliiton Lapsettomuusklinikan ylilääkäri Anne-Maria Suikkari kertoo, että heidän hoitotuloksensa ovat tavattoman hyviä.

– Voimme perustellusti tarjota useimmille lapsettomille asiakkaille toivoa. Tähän vaikuttavat mm. laboratorioittemme pitkälle kehitetyt alkioiden viljely- ja pakastusmenetelmät sekä ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö. Yli 11 000 lasta on saanut alkunsa avullamme.

”Ylilääkäri Anne-Maria Suikkari kertoo, että Lapsettomuusklinikoiden henkilökunta tukee ja jakaa tietoa asiakkaille koko hoidon ajan.” 

Lapsettomuusklinikka on Suomen vanhin ja kokenein, täysin kotimainen Väestöliiton omistama yksityinen hedelmöityshoitoklinikka. Mihin tahansa Helsingin, Oulun tai Turun lapsettomuusklinikalle on helppoa varata aika ilman lähetettä.

– Tutkimustulosten perusteella kerromme jokaiselle täysin avoimesti käsityksemme tilanteesta ja selvitämme eri hoitovaihtoehdot, kunkin vaihtoehdon onnistumisen mahdollisuudet sekä myös sen, kuinka kauan hoitoa kannattaa jatkaa.

Asiantuntijamme haluavat ja osaavat ottaa huomioon jokaisen yksilölliset tarpeet. He antavat tukea ja tietoa sekä päätöksentekoon että myös koko hoitoprosessin ajan, korostaa Suikkari.

Yhteydenpidon helpottamiseksi käyttöön on otettu nettipohjainen hoidonseuranta- ja kommunikaatiojärjestelmä Kaiku. Sen avulla asiakas voi lähettää lyhyitä suojattuja viestejä hoitohenkilökunnalle itselleen sopivana hetkenä.

Hoitotuloksiin vaikuttavat monet tekijät, joista merkittävimpiä on naisen ikä. Yli 40-vuotiaiden mahdollisuudet saada lapsi ovat kuitenkin parantuneet merkittävästi. Lisäksi naisilla on nykyisin mahdollisuus pakastaa munasolujaan tulevaa käyttöä varten.

Vanhempien tueksi ja suvaitsevaisuuden lisäämiseksi Väestöliitto on ollut tukemassa Meidän pihan perhesoppa –kirjan julkaisemista. Kirjan avulla lapselle voidaan kertoa erilaisista perheistä ja lasten erilaisesta alkuperästä.
Teksti: Maija-Liisa Saksa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Väestöliiton klinikat Oy

Väestöliiton klinikat Oy on Suomen johtava hedelmöityshoitoklinikka. Olemme täysin kotimainen, Suomen vanhin ja kokenein yksityinen lapsettomuusklinikka. Lääkärimme ovat hedelmöityshoitoon erikoistuneita huippuasiantuntijoita ja siksi hoitomme on tuloksellista: kahdeksan kymmenestä asiakkaastamme saa hoitojen jälkeen lapsen. Tavoitteenamme on aina toimia asiakkaamme parhaaksi. Meille jokainen ihminen on arvokas ja hoidamme kaikkia apua tarvitsevia yhdenvertaisesti.