Aihepiirit
16.02.2017

Kestävä ja energiatehokas teräsbetoniperustus kotiisi

Soklex-lämpöperustusmuotit soveltuvat useimmille rakennustyypeille sekä lähes kaikille perustamistavoille.

Kunnon perustuksella seisova talo pysyy ryhdikkäänä ja painumatta koko elinkaarensa ajan. Soklex -lämpöperustusmuotilla valetut talonperustukset ovat tutkitusti kokonaisedullisimmat ja energiatehokkaimmat. Vaivattomuus ja nopeus ovat lisäbonuksia, sillä samalla kertaa syntyvät sekä antura että valmispintainen sokkeli. 

– Betonisydän valetaan EPS-eristekuorien sisään, jolloin sokkeli on valmiiksi eristetty. Premium-muotissa betonin keskellä on lisäksi eristelevy anturaan saakka. Näin eliminoidaan kylmäsillat, selvittää operatiivinen johtaja Esa Ruotsalainen SX Perustus Oy:stä muotin rakennetta.

Lämpöperustusmuoteilla säästöä materiaalikustannuksissa

Soklex-lämpöperustusmuotissa anturan leveys on aina vaadittua minimitasoa leveämpi. Sen ulko- ja sisäkuoret on liitetty yhteen kuorissa olevien ainutlaatuisten EPS-kennojen avulla, jolloin anturaleveydestä huolimatta säästyy sekä betonia että rahaa laudoittamalla tehtyyn valusokkeliin verrattuna. 

Soklex-lämpöperustusten valumuotit toimitetaan aina neljä metriä pitkinä elementteinä. Rakennuksen kulmat, kaaret ja erkkerit rakennetaan paikan päällä. Eristeitä, anturoita ja raudoitusta voidaan muunnella kohteen mukaan.

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Lisätietoa: www.soklex.fi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

SX Perustus

Soklex-lämpöperustusmuoteilla saadaan aikaiseksi antura ja sokkeli samalla betonivalulla nopeasti ja työvaiheita säästäen. Soklex-lämpöperustus on markkinoiden energiatehokkain sekä kokonaisedullisin perustusratkaisu. Siinä yhdistyvät elementtiratkaisun ja paikallavalun edut samalla kun työaika sekä työvaiheet työmaan vaihtelevissa olosuhteissa pystytään minimoimaan.