Aihepiirit
29.05.2017

Geriatriaan erikoistunut fysioterapeutti toimii henkilökohtaisena valmentajana ikäihmisen ja perheen elämässä

Geriatriaan erikoistunut fysioterapeutti toimii henkilökohtaisena valmentajana ikäihmisen ja perheen elämässä

Fysiogeriatrian fysioterapeutti kulkee kuntoutujan ja omaishoitajan rinnalla, vaikka toimintakyvyssä tapahtuisi muutoksia. Asiakaskokemuksena jokainen kohtaaminen voi olla superhyvä!

Toimintamme tavoitteena on elämänlaadun nostaminen kuntoutujan iästä tai elämäntilanteesta riippumatta. Kotikuntoutuksessa arvioidaan, suunnitellaan ja toteutetaan kuntoutusta kotona, hoivakodissa, palvelukeskuksessa tai sairaalassa, jolloin tuttu ja turvallinen ympäristö rohkaisee liikkumaan enemmän, geriatriaan erikoistunut fysioterapeutti Essi Päivänsalo toteaa.

”Kuntoutus on toiminut hienosti 10 vuoden ajan parhaan terapeutin kanssa. Meillä on vaimon kanssa jokakeväinen toive päästä kesäksi mökille. Yhdessä olemme pitäneet päämäärän kirkkaana mielessä. Myös piristyminen on tärkeä asia kuntoilun ohella. Keskustelut pitävät skarppina, kun aivot saavat töitä.” -Reino 95 vuotta

Kuntoutusta, tsemppiä ja keskusteluja

Päivänsalon mukaan pitkä terapiasuhde on ainutlaatuinen ja tärkeä, sillä terapeutti näkee jo yhdellä silmäyksellä, mikäli kuntoutuja on väsynyt ja kaipaa kannustusta. 

– Kuntoutumissuunnitelma laaditaan pitkällä tähtäimellä, mutta jokainen terapiakerta toteutetaan asiakkaan senhetkisen voinnin mukaan. Meidän tehtävämme on toimia asiantuntijoina, kuntouttajina sekä hengen kohottajina.

Teksti: Mia Heiskanen

Lisätietoa Fysiogeriatrian kotikuntoutuksesta saa palvelunumerostamme 09 3922 302 tai kotisivuiltamme www.fysiogeriatria.fi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

 Suomen Fysiogeriatria

Suomen Fysiogeriatria

Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme haluavat auttaa asiakkaitamme saavuttamaan paremman toimintakyvyn. Meiltä löytyy paljon ikäihmisten fysioterapiaan ja kuntoutukseen erikoistuneita ammattilaisia, mutta asiantuntevassa joukossamme on erinomaista osaamista myös työikäisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitamiseen ja kuntoutukseen. Autamme mielellämme myös erilaisten apu- tai kuntoutusvälineiden valitsemisessa.

Yhteystiedot

puh. 09 3922302 info@fysiogeriatria.fi

Suomen Fysiogeriatria somessa