Muut artikkelit

27.06.2017

As Oy Hangon Majakka – Loft-asumista merinäkymin

As Oy Hangon Majakka – Loft-asumista merinäkymin

Unelmoitko kodista merellisessä Hangossa? Kodista, jossa on alemmistakin kerroksista upea merinäkymä? Arvostat sitä, että palvelut ovat sinua lähellä, haluat asua kodissa, jossa on yksilöllinen ja rohkea tyyli.

Hangon Majakka on ensimmäinen tehdastyyliin rakennettu asuinrakennus Hangossa. Rakennuttajapariskunta Jan-Erik Chydenius (Chyde) ja Elina Seikku vastaavat projektista. Itäsatama on vanhaa teollisuusaluetta. Tehtaanniemi, graniittilouhokset ja varastomakasiinit – alueen teollinen historia tukee hyvin lofthenkeä, jota olemme suunnitelleet Hangon Majakkaan, kertoo Chyde. Asunnoista on myyty 15 kappaletta, 8 asuntoa on vielä jäljellä. Jäljelläolevissa asunnoissa on talon parhaita etelänäkymiä, ja koska talo sijaitsee kukkulalla, näkymät ovat mainiot myös alemmista kerroksista.

Katolla on uuden polven aurinkopaneelit, jotka tuottavat sähköä taloyhtiön käyttöön, ja talo lämpiää maalämmöllä. Tämän lisäksi on otettu huomioon esteettömyys, Katutasolta pääsee asuntoihin ja muihin tiloihin ilman ainuttakaan porrasta.

Hangon Majakkaa rakennetaan 40 miehen voimin. Chyde ja Elina ovat täysillä mukana ja tuntevat Majakan jokaisen sopukan. Asunnot ovat kaikki erilaisia, yhdistävä tekijä on kuitenkin loft-tyyli betonipalkkeineen. Vuoden 2017 loppuun mennessä rakennuttajapariskunta, on rakentanut Hankoon yhteensä 84 asuntoa. Asuntoja rakennetaan rakkaudesta Hankoonsekä kauniisiin ja persoonallisiin taloihin.

Kun uusi projekti alkaa, Chyden päässä syntyy aina ensin kolmiulotteinen kuva valmiista talosta asuntoineen. Elina vastaa ulkoasusta. Elina pureutuu yksityiskohtiin, miettii millainen keittiö tai kylpyhuone sopisi talon tyyliin, millaiset pintamateriaalit ja värit valitaan. Lopputulos syntyy ajan kuluessa fiilistellen, kierrellen talossa, aistien sen tunnelmaa. Hangon Majakassa ajatus lähti liikkeelle kattopalkeista. Kaikki asunnot ovat tunnelmiltaan erilaisia.

Teksti: Satu Ratia

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Chyde

Chyde

Oy Chydenius AbPerustettu 1990, nykyään hankolainen yritysRakentanut uutta ja vanhaa Espoossa, Kauniaisissa, Helsingissä ja HangossaToiminta keskittynyt vuodesta 2006 yksinomaan Hankoon, jonne tehty kevääseen 2016 mennessä 60 etupäässä kakkosasuntoa, joista 14 on uudistuotantoaOy Chyde Invest AbPerustettiin 2015, jotta omistuspohjaa pystyttiin perhepiirissä laajentamaanRakentaminen on siirtynyt Hangon Majakan myötä tälle yhtiölle. Majakkaan tulee 23 asuntoaHankolainen yritys