Muut artikkelit

25.09.2017

Yritys, johda turvallisuuttasi tehokkaammin

Yritys, johda turvallisuuttasi  tehokkaammin

Yritysturvallisuuden uhat monimuotoistuvat. Kiwa Inspecta tähtää yritysturvallisuuden johtamisen parantamiseen kaikilla osa-alueilla.

Kiwa Inspectan turvallisuusjohtamisen malli pohjautuu Elinkeinoelämän keskusliiton 10 osa-aluetta kattavaan yritysturvallisuusmalliin, joka sisältää mm. henkilöstöön, tuotteisiin, toimitiloihin, tietoturvaan ja ympäristöön liittyvät turvallisuuden osa-alueet.

– Luomme asiakkaillemme selkeän kokonaiskartoituksen heidän nykyisestä turvallisuusjohtamisen tasostaan. Selvitys auttaa suunnittelemaan konkreettisia korjausliikkeitä tason kehittämiseksi eri sektoreilla, Kiwa Inspectan tuotepäällikkö Jyrki Lahnalahti kertoo.

Sertifiointiliiketoiminnan toimitusjohtaja Mikko Törmäsen mukaan turvallisuusasioiden hoito vaihtelee Suomessa voimakkaasti: toisessa päässä ovat yritykset, jotka ylittävät minimitavoitteet niukasti, toisessa taas tähtiyritykset, joissa asiat hoidetaan erinomaisesti. Kun kokonaisuus on kunnossa, tavat iskostuvat myös uusiin työntekijöihin.

Yrityksiä ei silti voi suoraan rinnastaa yli toimialojen. Esimerkiksi rakennusalalla työturvallisuuteen liittyvät vaatimukset ovat luonnollisesti korkeammat kun finanssimaailmassa. Sinne kohdistuu nykyään yhä enemmän digitaalisia uhkia.

– Olemme arvioineet 30 vuodessa tuhansia suomalaisyrityksiä eri toimialoilla. Laajempi tavoitteemme on tukea koko suomalaisen yhteiskunnan ja yritysmaailman turvallisuutta ja siksi toimimme tiiviissä yhteistyössä korkean profiilin turvallisuusjohtajien, mallikehityksemme oraakkelien kanssa, Törmänen sanoo.

Yhteystiedot: 

Mikko Törmänen, puh. 050 381 4829 

Jyrki Lahnalahti, puh. 0400 571 892

Teksti: Anna Väre

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Kiwa Inspecta

Kiwa Inspecta

Kiwa Inspecta tarjoaa tarkastus-, testaus-, sertifiointi-, tekninen konsultointi- ja koulutus-palveluja. Yrityksen liikevaihto on 68 M€ ja se työllistää n. 600 henkeä Suomessa.