Aihepiirit
04.10.2017

Suomalaisen ruokaketjun monimuotoisuus lisää kykyä selvitä hankalista tilanteista

Kun suomalaista ruokaketjua tarkastellaan kestävän kehityksen näkökulmasta, on monimuotoisuus merkittävä lähtökohta. Ruokatuotantomme ripustaminen vain muutaman raaka-aineen varaan ei ole kestävää, vaan se köyhdyttää luonnon monimuotoisuutta ja osaamista. 

Onneksi Suomessa on laaja kirjo vanhoja ja uusia viljelykasveja, tuotantoeläinrotuja ja maatalouden työtapoja jotka ylläpitävät ja kehittävät luonnon monimuotoisuutta. Monimuotoinen maatalous vahvistaa Suomen resilienssiä eli kykyä selvitä hankalista tilanteista johtuipa ne luonnonilmiöistä, ulkoisesta uhkasta ja muusta poikkeustilanteesta. Tässä yhtälössä suomalainen raaka-ainetuotanto on tärkeä arvo, ja se heijastuu myös ruokateollisuuteen sekä kauppaan.

Tutkimuksessa ja jalostuksessa monimuotoisuus voidaan käsittää monipuolisena osaamisena, jota Suomesta löytyy yllin kyllin. Sitä tarvitaan jatkossakin, jotta pystymme kehittämään ruoka-alaa tulevaisuuden tarpeisiin.

Hyvää Suomesta -merkki ruokatuotteessa on kuluttajalle helppo keino tehdä suomalainen ruokavalinta. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa, suomalaisista raaka-aineista. Kiitos Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävien yritysten laajan kirjon, valikoimaa on ja monimuotoisuus kukoistaa tälläkin saralla!

Ostamalla tänään suomalaista ruokaa, varmistat, että sitä on vielä sadankin vuoden kuluttua!

Minna Asunmaa

markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Ruokatieto Yhdistys ry

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Hyvää Suomesta

Hyvää Suomesta

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten elintarvikkeiden alkuperämerkki. Tuttu tuotemerkki tai valmistajan nimi ei välttämättä kerro ruuan alkuperästä. Kun haluat ruokaa omasta maasta, valitse tuotteita, jotka on varustettu Hyvää Suomesta -merkillä.