Aihepiirit
22.11.2017

Kehittynyt algoritmi tekee automaatiosta älykkään

Suomalaisyhtiö CS Control Software on kehittänyt älykkään automaatiojärjestelmän katuvalojen ohjaukseen, minkä perustana on oppiva algoritmi. Innovaatiota voidaan hyödyntää tulevaisuudessa myös muilla aloilla.

”Julkinen sektori investoi automaatioon kaikissa teollistuneissa maissa, koska automaatiolla voidaan luoda uusia toiminnallisuuksia, turvallisempia ratkaisuja ja saavuttaa merkittävää kustannus- ja energiansäästöä”, CS Softwaren Business Development Director Juhana Kerppola avaa.

Yhtiö on saanut Tekesiltä merkittävää tukea katuvalaistuksen T&K-panostuksiin, jonka tähtäin on vahvasti kansainvälinen. Innovaatiolle on suuri kysyntä varsinkin Pohjoismaissa sekä Aasian tiheästi asutuissa kasvukeskuksissa.

”Kehittynyt algoritmimme toimii neuroverkon tavoin. Sen avulla automaatiojärjestelmä kehittyy ja oppii yhä tehokkaammaksi hyödyntämällä sekä sisäisiä että ulkoisia informaatiolähteitä, joita ovat tässä tapauksessa esimeriksi ruuhka-, keskinopeus-, sää- ja valoisuusdata”, Product Development Manager Lionel Reya valottaa.

”Järjestelmä hyödyntää aiemmin kerättyä ja analysoitua tietoa, ja vertailee sitä reaalimaailman tietoon. Luodut vertailumallit ovat hyödynnettävissä missä tahansa olosuhteissa ja tarjoavat simulointikykyä, jonka avulla esimerkiksi sähkön riittävyys – kriittinen tekijä monissa Aasian kasvukeskuksissa – on turvattavissa.”

Optimux-järjestelmän kehittyneet algoritmit ovat hyödynnettävissä jatkossa myös muillakin aloilla. Järjestelmään voidaan liittää mitä tahansa sensoreita ja parametrejä, minkä lopputuloksena automaatiosta tulee staattisen järjestelmän sijasta ympäristönsä huomioiva.

”Automaatio ja IoT ovat tulleet jäädäkseen. Algoritmien avulla automaatiosta tulee aina vain tehokkaampaa ja se lisääntyy tulevaisuudessa merkittävästi edellä mainittujen hyötyjen vuoksi”, Kerppola summaa.

……………

CS Control Software Oy

  • Vuonna 2006 perustettu automaatioalan yritys, joka toimittaa, ohjelmoi ja ylläpitää automaatiojärjestelmiä infrastruktuurille, voimalaitoksiin, meriteollisuudelle ja uraanikaivoksiin.
  • Yrityksen katuvalaistuksen ohjaamiseen kehittämän Optimuxautomaatiojärjestelmän älykkäät algoritmit ovat hyödynnettävissä myös muiden alojen automaatioratkaisuissa.
  • Vahva monialainen ja -kansallinen osaajajoukko kolmessa toimipisteessä Suomessa, Singaporessa ja Egyptissä.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

CS Control Software

CS Control Software

CS Control Software Oy is a company specialized in automation and operates like an international, networked community.