Aihepiirit
22.11.2017

Maailma tarvitsee ekologisempia ja kestävämpiä pakkauksia

Maailmalla pyörii suuri määrä kertakäyttömukeja-, lautasia ja pakkauslaatikoita, jotka sisältävät arvokasta kierrätettävissä olevaa puukuitua. 

Moni ei ole ehkä tullut ajatelleeksi, että paperiselta kädessä tuntuva kertakäyttömuki sisältää muovia. Pahvisissa kertakäyttömukeissa on tyypillisesti nesteen imeytymistä ja vuotamista estävä muovinen polyeteenikerros, joka samalla liimaa kupin saumat kupin valmistuksessa. Muovi kertakäyttöastioissa edellyttää niiden kierrätysprosessilta muovin poistoon soveltuvaa laitteistoa ja siten erityistä kierrätysprosessia. Prosessissa syntyvä muovijäte on käsiteltävä erikseen.

– Mielestämme maailma tarvitsee kestävämpiä ja ekologisempia tuoteratkaisuja, joten Kotkamills käyttää kertakäyttömukien valmistukseen käytettävissä kartongeissa vesipohjaista dispersiosuojakerrosta. Se tarkoittaa, että käytön jälkeen ISLA barrier-kartongista valmistetut kupit ja lautaset voi kierrättää myös normaalin paperijätteen mukana, Kotkamills Barrier-tuotteista vastaava johtaja Saila Kettunen kertoo.

Muovijätteen määrä on noussut vahvasti tapetille maailmalla.

– Olemme halunneet kehittää seuraavan sukupolven kuppikartongin, joka helpottaa kuluttajien, elintarviketuottajien, kahviloiden ja pikaruokaketjujen kierrätystä. Kun muovia ei ole enää tarve lajitella erikseen, vähentää se usein myös pakkausratkaisun kokonaiskustannuksia, Kettunen lisää.

Kestävät, kierrätettävät ja näyttävät pakkaukset

Kotkamillsin AEGLE-taivekartonkivalikoima soveltuu monenlaisiin kosmetiikan, elintarviketeollisuuden, lääketeollisuuden ja monien muiden käyttökohteiden pakkaustarpeisiin. Tuotteidemme ominaisuudet kuten hyvä jäykkyys ja painettavuus mahdollistavat lujat, kevyet ja kauniit pakkaukset sisältöään suojaamaan.

Dispersiobarrierilla päällystetyt AEGLE Barrier taivekartongit on kehitetty estämään rasvan, nesteiden tai kosteuden siirtymistä mm. leivonnaisten, pakasteruokien ja pikaruokien pakkauksissa. AEGLE Barrier tuotteet ovat kierrätettävyydeltään ISLA-tuotteiden kaltaisia ja niitäkin käytetään mm. PE-muovipäällystetyn kartongin sijasta soveltuvissa käyttökohteissa.

Koko puu hyötykäyttöön

Elintarvikekäyttöön tarkoitetun pakkauksen on oltava hygieeninen ja turvallinen. Kotkamillsin kartonkituotteet valmistetaankin neitseellisestä kuidusta, jolloin kierrätyskuidun ei-toivottujen kontaminanttien pääsy elintarvikkeeseen vältetään. Kierrätyskuitu käytetään muihin soveltuviin käyttökohteisiin.

Kotkamills on historiallinen tehdasyhteisö, jossa sahatoiminnot käynnistyivät jo vuonna 1872.

– Tänä päivänä kaikki tehtaallemme tuleva puu hyödynnetään kokonaisuudessaan eri tuotteiden valmistamiseen. Joka ainut pala puusta menee siis hyötykäyttöön, Kettunen toteaa lopuksi.

Kiinnostuitko? www.kotkamills.fi

Teksti: Mia Heiskanen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Kotkamills

Kotkamills

Kotkamills on vastuullinen kumppani, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta, puusta kehitettyjä tuotteita. Tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, kierrätettäviä ja turvallisia käyttää.