Muut artikkelit

04.12.2017

Ansiomerkki on kiitollisuudenosoitus

Keskuskauppakamari on vuodesta 1929 alkaen myöntänyt yli miljoonalle suomalaiselle ansiomerkin. Merkkivalikoima on täydentynyt vastaamaan elinkeinoelämän muuttuvia tarpeita.

Merkinsaajat tekevät työtä elinkeinoelämän hyväksi tai ovat sitoutuneet tehtäviinsä. Merkkejä myönnetään paitsi työvuosien perusteella, myös elämäntyöstä, eli ansiokkaasta työurasta usean työnantajan palveluksessa. Myönnämme ansiomerkkejä kaikille aloille, pankeista konepajoihin, kertoo Keskuskauppakamarin osastopäällikkö Tarja Nuutinen. 

Kauppakamaritoiminta täytti kesällä 100 vuotta. Suomen ja kauppakamarien juhlavuoden kunniaksi vuonna 2017 myönnetään myös Suomi 100 -erikoisansiomerkkiä. 

Kun on kyse ansiomerkeistä, oikea etiketti on tärkeää. Itsekin ansiomerkinsaajana Nuutinen tietää, millä arvokkuudella niihin suhtaudutaan.

– Merkkiä ei kanneta oman itsen takia, vaan kunnioituksesta kutsujaa ja tilaisuutta kohtaan.

Kansainvälisyys on lisääntynyt. Tänä vuonna sadoille suomalaisyritysten työntekijöille ympäri maailman haetaan ansiomerkkejä. 

– On hieno signaali suomalaisyrityksille, että heillä viihdytään pitkään. Viemme suomalaista, tasa-arvoista palkitsemiskulttuuria maailmalle. Sorvin ääressä istuva on merkin arvoinen siinä missä johtajakin. Sitoutuminen ratkaisee, toteaa Nuutinen.

Teksti: Kati Keturi

Kauppakamariryhmä

  • Keskuskauppakamari ja 19 kauppakamaria 
  • Toiminta kattaa koko Suomen ja kaikki toimialat
  • Yli 20 000 jäsenyritystä 

www.kauppakamari.fi

Ansiomerkit myöntää Keskuskauppakamarin asettama, eri aloja edustava lautakunta. Lisätietoa ansiomerkeistä ja palkitsemisesta: www.ansiomerkit.fi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari

Yhdessä yritysten puolestaTyöskentelemme elinvoimaisen Suomen puolesta. Keskuskauppakamari ja 19 alueellista kauppakamaria kattavat koko Suomen, kaikki toimialat ja yrittämisen muodot. Kokoamme 20 000 yritystä ja liike-elämän vaikuttajaa maamme laajuudelta – pienistä ja keskisuurista yrityksistä isoihin pörssiyhtiöihin. Kauppakamarien jäsenyritykset muodostavat 50 prosenttia yritysten liikevaihdosta ja 40 prosenttia työpaikoista.