Muut artikkelit

27.03.2018

Etevassa tehdään vammaispalvelujen tulevaisuutta

Etevassa tehdään vammaispalvelujen tulevaisuutta

Eteva kuntayhtymä on Suomen suurin julkinen vammaisalan osaamiskeskus. Tuotamme palveluja 1600 vammaiselle henkilölle lähes 1300 etevalaisen voimin. Liikevaihtomme oli viime vuonna 76,5 miljoonaa euroa. Asiakkaitamme ovat muun muassa kehitysvammaiset, aivovammaiset ja autismin kirjon henkilöt.

Strategisena tavoitteenamme on tuottaa vaikuttavia palveluja ja omannäköistä elämää. Henkilöasiakkaidemme kohdalla tämä tarkoittaa toimintakyvyn ylläpitoa ja edistämistä, mutta myös ilon ja onnistumisen hetkiä arjessa. Tilaaja-asiakkaille tämä tarkoittaa laadukkaita palveluja kustannustehokkaasti.

Monet asiakkaistamme ovat koko ikänsä vammaispalvelujen piirissä: asiakkaan näkökulmasta kvartaali voi siten olla jopa 20-25 vuotta. Viime vuosina Eteva on panostanut osaamisen kehittämiseen, moniammatilliseen työotteeseen, asiakkaiden itsemääräämisoikeuden vahvistamiseen sekä ennaltaehkäisevään ja jalkautuvaan toimintaan. Tämä on osaltaan vähentänyt tilanteiden kriisiytymistä ja psykiatrisen hoidon tarvetta. Kriisien ennaltaehkäisy on inhimillisesti ja taloudellisesti järkevä toimintamalli jatkossakin.

Jotta strategiset tavoitteet eivät olisi vain kirjaimia paperilla, seuraamme asiakastyytyväisyyttä vuosittain laajalla kyselyllä. Viime syksynä asiakkaamme kertoivat, että henkilökunta kohtelee heitä ystävällisesti (98 %) ja että he kokevat olonsa turvalliseksi asumispalveluissa ja päiväaikaisessa toiminnassa (98 %).

Eteva on panostanut osaamisen kehittämiseen, moniammatilliseen työotteeseen ja asiakkaiden itsemääräämisoikeuden vahvistamiseen.

Kehitysvammaisten henkilöiden työllistyminen enenevässä määrin palkkatyöhön olisi sekä henkilöiden itsensä että koko yhteiskunnan näkökulmasta hyvin merkittävä asia. Myös Eteva panostaa työtoimintaan ja työvalmennukseen enenevässä määrin. Haastammekin yritykset ja muut organisaatiot ottamaan meihin yhteyttä yhteistyön merkeissä. 

Eteva avasi vuoden alussa Youtube-kanavan. Käykäähän tutustumassa vaikkapa siihen, kun asiakkaamme, ”Etevät duunarit”, kävivät haastattelemassa Aamulypsyn Jaajoa.

Eteva toimii kolmen maakunnan eli Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueella. Toimipisteitä meillä on 22 kunnassa yhteensä 150. Elämme siis jo sote- ja maakuntauudistuksen arkea. Olemme kyenneet nostamaan tuottavuutta neljän viimeisen vuoden aikana 2-5 % vuosittain samalla, kun palvelujen laatu on parantunut. Oma maakuntamallimme varmistaa osaltaan sen, että vammaiset henkilöt saavat mahdollisimman yhdenvertaiset palvelut, mikä on myös yksi valtakunnallisen uudistuksen tavoitteista.

Lue meistä lisää:

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Eteva

Eteva

Me kaikki olemme erilaisia – elämme omannäköistä elämää. Sinä itse tiedät parhaiten, mitä arkesi tueksi tarvitset. Suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva apu. Me Etevassa autamme! Kehitämme toimintaamme alan uusimpaan tietoon perustuen. Vammaisten oikeuksien edistäminen on meille tärkeää.