Muut artikkelit

27.03.2018

MediApu tarjoaa apua kuntien ja sotealueiden lääkäripulaan

MediApu tarjoaa apua kuntien ja sotealueiden lääkäripulaan

Oululainen MediApu Oy rekrytoi lääkäreitä ja hammaslääkäreitä suoriin työ- ja palkkasuhteisiin kuntiin, kuntayhtymiin ja sairaaloihin lähes koko Suomen alueella. Yhtiön synty- ja kasvutarinan takana on toimitusjohtaja Juha Virolaiselle tuttu ylilääkäri, joka pyysi helmikuussa 2012 Virolaista rekrytoimaan kuntaansa lääkäreitä suoraan työsuhteeseen.

Juha Virolainen hioi tulevan yrityksensä toimintamallia yhdessä ylilääkärin kanssa juhannusviikolle 2012 saakka. Tavoitteena oli rakentaa kunnan lääkärirekrytoinninin tarpeita mahdollisimman hyvin palveleva yhteistyö- ja toimintamalli.

Asiakkaan kanssa hiottu liiketoimintamalli on osoittanut toimivuutensa, eikä yrityksen tarvitse markkinoida palvelujaan, päinvastoin. Mediapu tuottaa yksittäisille asiakkailleen jopa puolen miljoonan euron säästöt vuodessa, kun kalliit vuokralääkärit saadaan korvattua suoraan työsuhteeseen tulevilla lääkäreillä. 

Lääkäripulan takana on lääkäreiden suuri vaihtuvuus perusterveydenhuollossa. 

– Terveyskeskusjakson jälkeen nuoret lääkärit lähtevät yleensä erikoistumaan sairaalaan. Ylilääkärillä ei ole aikaa, kontakteja eikä resursseja soitella lääkäreille, joten usein lääkärivajeen painaessa niskassa on jouduttu hankkimaan kalliita vuokralääkäreitä. MediApu tuo avun tähän ongelmaan, Virolainen selvittää. 

Mediapu ei ole headhunting-yritys, vaan se tarjoaa kiinteää yhteistyötä, jossa kunta-asiakas maksaa kuukausittain siitä, että lääkäreitä on tarpeeksi. 

– Jos asiakkaan lääkäritilanne on hyvä, laskutamme enemmän, jos huono, vähemmän. Yleensä asiakas toivoo maksavansa sopimuksen suurinta summaa, koska silloin kunnassa on lääkäreitä joka tuolilla ja kaikki ovat tyytyväisiä.

– Yhteistyö ylilääkäreiden kanssa on tiivistä, ja asiakkaamme arvostavat reilua, rehellistä ja avointa yhteistyötä. Rekrytoinnin ammattilaisillamme on lähes 10 000 lääkärin ajantasaiset yhteystiedot. Perustamme asiakkaallemme myös resurssienseurannan, jolloin voimme seurata tarkasti lääkäritilannetta ja sen kehittymistä. Lääkäreitä rekrytoidaan jopa kahden vuoden päähän eteenpäin.

Teksti: Eila Lokka

  • MediApu Oy rekrytoi viime vuonna 700 lääkäriä. 
  • Henkilöstö: 16 henkilöä
  • Liikevaihto: 1,6 miljoonaa vuonna 2016, 2.2 miljoonaa vuonna 2017, 2018 arvio 2,8 miljoonaa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Mediapu Oy

Mediapu Oy

MediApu Oy rekrytoi lääkäreitä suoriin työ- ja palkkasuhteisiin www.mediapu.fi/ ja pelastaa kunnat lääkäripulasta. MediAvun tehokkaan rekrytoinnin ansiosta aikaansaadaan kunnille säästöjä poistamalla kalliit vuokralääkärit, sekä vapauttaa ylilääkärin aikaa rekrytointityöstä. Lääkärit puolestaan saavat yhdellä yhteydenotolla tietoa ympäri Suomen yli 80 toimipisteen työmahdollisuuksista palkka- ja työskentelyolosuhteineen.