Muut artikkelit

04.10.2018

Oulussa biokaasun tankkausmäärät huimassa kasvussa

Oulussa  biokaasun tankkausmäärät huimassa kasvussa

Kesällä biokaasun tankkausmäärät kasvoivat ennätyksellisiin määriin Oulussa, kun lomalaiset pysähtyivät Ruskon biokaasuasemalle tankkaamaan. Heinäkuussa biokaasua tankattiin 12 500 kiloa, mikä vastaa 19 000 bensiinilitraa. Hiihtolomien aikaan maaliskuussa kaasua tankattiin 7 000 kiloa. Vaikka kesälomat ovat ohi, tankkausmäärien uskotaan pysyvän nousujohteisina.

Oulussa biokaasulla kulkevia takseja tuli kesän aikana lisää ja syksyllä saadaan liikenteeseen alueen ensimmäinen biokaasulla kulkeva pakkaava jäteauto. Aikaisemmin kaupungissa käyttöön otettu biokaasulla toimiva raskaan kaluston ajoneuvo on muuttopalvelua tarjoavan yrityksen käytössä.

– Biokaasulla toimivien autojen määrä on kasvussa Oulun seudulla. Kuljetusliikkeet ovat innostuneet biokaasusta sekä ympäristösyistä että polttoaineen edullisuuden johdosta, Kiertokaaren toimitusjohtaja Markku Illikainen sanoo.

Paikallisen jäteyhtiö Kiertokaaren omistama Ruskon biokaasun tankkausasema sijaitsee Oulun koillispuolella. Asema on avoinna ympäri vuorokauden ja tankkaaminen onnistuu kortilla. – Pidämme hyvänä Gasumin aikomusta avata Ouluun kaksi tankkausasemaa. Uudet asemat helpottavat autoilijoiden tankkaamista, kun kaupungin vastakkaisilla puolilla on asemat.

– Gasumin myyntiyksikön päällikkö Jani Arala toteaa, että uusien asemien avaaminen ei ole alueen aiemmilta asemilta pois. Kun tankkausmahdollisuuksia tulee lisää, yhä useampi siirtyy kaasuautoilijaksi.

Biokaasun tämän hetkisellä tuotantokapasiteetilla Oulussa riittää biokaasua 3 000 auton tarpeisiin vuodessa. Mutta kuluttajan näkökulmasta kaasu ei lopu, sillä maa- ja biokaasua voidaan myös tuoda Ouluun muilta alueilta.

kiertokaari.fi | www.gasum.com

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Kiertokaari

Kiertokaari

Kiertokaari on kunnallinen yhtiö, jonka toimialueella on yhteensä noin 300 000 asukasta 13 kunnan alueella.Toimialueen kunnista Hailuoto, Ii, Kempele, Lumijoki, Oulu, Pudasjärvi, Raahe ja Siikajoki ovat Kiertokaari Oy:n osakkaita. Muut toimialueeseen kuuluvat kunnat ovat Liminka, Muhos, Simo, Tyrnävä ja Utajärvi.Kiertokaari huolehtii toimialueensa kuntien jätteenkäsittelystä, jäteneuvonnasta ja tiedottamisesta sekä edistää jätteen synnyn ehkäisyä, kierrätystä ja hyötykäyttöä. Lisäksi Kiertokaari tarjoaa toimialueensa jätteille turvallisen loppusijoituspaikan Ruskon jätekeskuksesta ja vastaa kuntien hyötyjätteiden ja vaarallisten jätteiden keräämisestä. Raahen kaupunki huolehtii itse hyöty- ja vaarallisista jätteistään sekä jäteneuvonnasta. Jätteenkuljetuksesta vastaavat yksityiset yritykset.