Muut artikkelit

08.11.2018

Raikkaan ilman koti

Vallox-ilmanvaihto parantaa asumismukavuutta, lisää elämänlaatua ja turvaa niin perheen kuin kodin terveyden. Oletpa sitten rakentamassa uutta tai korjaamassa vanhaa, älykäs ja energiatehokas ilmanvaihto huolehtii, että voit nauttia puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta.

Kosteutta, käryjä ja hajuja syntyy, kun sisätiloissa pestään pyykkiä, laitetaan ruokaa ja peseydytään. Ilmanvaihdon tehtävänä on poistaa sisäilmasta tavallisesta elämisestä aiheutuvat epäpuhtaudet ja pitää koti raikkaana. Hyvän ilmanvaihdon ansiosta vältät myös alhaisen happipitoisuuden aiheuttaman päänsäryn ja väsymyksen. Ilmanvaihto poistaa rakennus- ja sisustusmateriaalien aiheuttamat päästöt, joita ei välttämättä edes havaitse aistein. Samalla, kun hyvä ilmanvaihto pitää asukkaat hyvinvoivina, se vaikuttaa myös rakennuksen kuntoon ja elinikään. 

Erityisesti kaupunkialueilla ilmansaasteet kulkeutuvat sisätiloihin. Myös ilmassa leijuvat siitepölyt aiheuttavat allergikoille oireita. Ilmanvaihdon tärkeä tehtävä onkin suojata näiltä haitallisilta epäpuhtauksilta. Vallox-ilmanvaihto pitää sisäilman puhtaana ja raikkaana luotettavasti. Sen avulla ratkaiset kotisi ilmanvaihdon energiataloudellisesti. Vallox-ilmanvaihtokoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaiken kokoisiin ja –näköisiin koteihin. 

Mitä puhtaampaa sisäilmaa hengität, sitä paremmin voit.

Mitä ilmanvaihto tekee

Ihminen viettää jopa 90% ajastaan sisätiloissa hengittäen n.15 000 litraa ilmaa päivässä. Terveellinen sisäilma onkin hyvinvoinnin kannalta ratkaisevassa asemassa. 

Ilmanvaihto poistaa sisäilmasta kertaalleen hengitetyn ilman ja tuo tilalle uutta, raikasta ilmaa hengitettäväksi. Ilmanvaihtokoneen yksi tärkeimmistä tehtävistä on suodattaa sisään tuotavasta ulkoilmasta tehokkaasti pölyt, pienhiukkaset ja ilmansaasteet. 

Tehokas ilmanvaihto poistaa liiallisen kosteuden sisäilmasta suoraan ulos. Älykäs ilmanvaihtokone tunnistaa kohonneen ilmankosteuden ja tehostaa ilmanvaihtoa automaattisesti. Siten varmistetaan, että liiallinen kosteus poistuu ulos asunnosta. Puhtaassa sisäilmassa voivat hyvin niin asukkaat, kotieläimet kuin asunnon rakenteetkin.

Energiatehokas ilmanvaihto on osa asumisen kokonaiskustannuksia. Suurin osa ilmanvaihdon energiankulutuksesta muodostuu korvausilman lämmittämisestä. Kaikki Vallox-ilmanvaihtokoneet on varustettu lämmöntalteenotolla: sisään tuleva raitis ilma lämmitetään poistettavasta ilmasta otetulla lämmöllä. Kun lämpöhukka pysyy minimissä, säästät lämmityskustannuksissa.

www.vallox.com

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Vallox Oy

Vallox Oy

Vallox Oy on suomalainen, tunnettu, lähes 50 vuotta ilmanvaihtojärjestelmiä valmistanut yritys. Korkealaatuiseen ilmanvaihtoteknologiaan on yhdistetty yksinkertainen tyylikäs muotoilu, hiljaisuus ja energiatehokkuus. Tehtaamme sijaitsee Loimaalla, jossa tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan. Tuotteillamme on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-merkki.

Yhteystiedot

Myllykyläntie 9-11, 32200 Loimaa

Vallox Oy somessa