Muut artikkelit

12.12.2018

Hola! Sinulleko oma Pancho Villa -ravintola?

Hola! Sinulleko oma  Pancho Villa -ravintola?

Meksikolainen ruoka maistuu suomalaisille, ja meksikolaisen vapaustaistelijan mukaan nimetty Pancho Villa ruokaravintolaketju kasvaa kohisten. Uusille yrittäjille on tilaa kartalla etenkin pääkaupunkiseudulla ja Itä-Suomessa.

– Olemme tuplanneet ravintoloiden määrän viimeisen viiden vuoden aikana. Meillä on hyvä konsepti, mutta olemme myös yksi harvoista franchising-mallilla toimivista ruokaravintolaketjuista Suomessa. Pancho Villa ei siis ole pikaruokaravintola, operatiivinen johtaja Teemu Vanharanta selventää. 

Pancho Villa -ravintoloita on jo 29 ympäri Suomen. – Yrittäjälle Pancho Villa tarjoaa erinomaisen liiketoimintamahdollisuuden ravintola-alalla. Konseptimme kestää hyvin suhdannevaihteluja sekä tarjoaa hyvän tuotto- ja kasvumahdollisuuden vastuulliselle yrittäjälle. Mikäli hoidat ensimmäisen ravintolasi hyvin, sinulla on mahdollisuus perustaa useampia yksiköitä.

Vanharanta kertookin, että ketjusta löytyy yrittäjiä, joilla on useampi toimipaikka. – Se kertoo, että Pancho Villan yksikkö on yrittäjälle toimiva bisnesmalli. Konseptimme kestää hyvin suhdannevaihteluja ja ketjussa on paljon ravintoloita, joten ostovolyymi on jo sen verran merkittävä, että saamme näin yrittäjille hyvät hinnat ostoihin. Ruokatuotteemme on myös hinta-laatusuhteeltaan laadukas.

Hoi pääkaupunkiseutu ja Itä-Suomi!

Pancho Villan maailmaan on helppo soljahtaa mukaan. – Rakennamme ravintolan avaimet käteen -periaatteella, koulutamme yrittäjän konseptin mukaiseen toimintaan ja ohjaamme toimintaa niin operatiivisesti kuin taloudellisestikin. Ravintola-alan kokemustakaan ei välttämättä tarvitse olla takataskussa. Koulutamme yrittäjän konseptin mukaiseen toimintaan ja koulutusta on tarjolla luonnollisesti tasaiseen tahtiin. Seuraamme ja ohjaamme muutoinkin toimintaa operatiivisesti ja taloudellisesti. 

Vanharannan mukaan ketju on kasvanut tasaisesti ja kattaa hyvin koko Suomen. – Meillä on vielä aukkoja Suomen kartalla ja tällä hetkellä etenkin Itä-Suomeen ja pääkaupunkiseudulle kaivataan uusia Pancho Villa-yrittäjiä.

Menestyksen nälkää ja yrittäjähenkisyyttä

Mitä Pancho Villa -yrittäjyys sitten vaatii? – Hyvä Pancho Villa – yrittäjä on menestyksennälkäinen ja vastuuntuntoinen tekijä, joka ymmärtää yrittäjyyden tuomat mahdollisuudet, vastuut ja velvoitteet. Hän haluaa kehittää ravintolansa toimintaa pitkäjänteisesti ja toimii tiiviissä yhteistyössä ketjun sekä toisten ketjun yrittäjien kanssa, Vanharanta tiivistää.

Yrittäjyyteen kuuluu luonnollisesti myös kyky johtaa ravintolan henkilöstö-, asiakaspalvelu-, tarjoilu ja myyntityötä. – Asiakaspalvelun ammattilaisena hän osaa ottaa huomioon asiakkaidensa tarpeet ja ohjata omalla esimerkillään myös henkilökunnan toimintaa.

Pancho Villa on erityisen ylpeä laadukkaasta ruokatuotteestaan, joka kestää vertailun. –Perheystävällinen ja monipuolinen ruokalistamme uudistuu kerran vuodessa. Erikoisuutena voisi mainita sen, että meillä on tarjolla taaperoikäisille sormiruokaa. Sitä ei kovinkaan monesta ravintolasta löydy. Meillä perheen pienimmät voivat siis syödä luvan kanssa kotoisasti sormin. Ruokatuotteemme on aina pieteetillä valmistettua.

Vanharanta kertoo, että ruokalistan ykköspaikkaa pitävät vuorotellen pekoni- ja juustoburger. – Meksikolainen ruoka on luonnollisesti myös suomalaisten kestosuosikki. Monipuolisuus ja helppous on ruokalistamme valtti. Väitän, että meiltä löytyy vaihtoehto kaikenlaisiin ruokavalioihin ja makumieltymyksiin. 

Uusia tuulia ja ravintoloita

Pancho Villa -ketju uudistuu kohisten. – Meillä puhaltavat kansainvälistymisen tuulet, sillä avasimme hiljattain ensimmäisen Pancho Villa -ravintolan Tukholmaan. Suomessa avaamme tulevan vuoden aikana ravintolat Helsingin Pasilan uuteen kauppakeskus Triplaan ja Seinäjoen Ideaparkiin. Olemme myös ottaneet vahvan kopin muovittoman maailman puolesta ja siirtyneet käyttämään muovipillien sijaan biohajoavia pillejä. Etsimme nyt myös aktiivisesti keinoja korvata take away-pakkaukset ympäristöystävällisellä vaihtoehdolla.  Teksti: Mia Heiskanen

Kiinnostuitko?

www.panchovilla.fi/yrittajaksi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Pancho Villa

Pancho Villa

Meksikolaisen vapaustaistelijan mukaan nimetty Pancho Villa on tunnelmallinen koko perheen ruokaravintola A-oikeuksin. Ravintolat toimivat franchisingtoimintamallilla.