Muut artikkelit

12.02.2019

Palvelua teräksenlujalla ammattitaidolla

Vuonna 2007 perustettu Joensuun CNC-Machining on suurta tarkkuutta vaativien teollisuuden osakomponenttien ja -kokonaisuuksien sopimustoimittaja. Sen palveluita käyttävät muun muassa metsä-, kaivosteollisuuden ja ympäristöteknologian teollisuusyritykset. Yritys noudattaa kaikessa toiminnassaan korkeimpia mahdollisia laatukriteerejä ja on lisäksi sitoutunut ISO 9001 -standardin vaatimuksiin.

– Yrityksessämme työskentelee kolmisenkymmentä huippuammattilaista, ja käytössämme on alan nykyaikaisin laitekanta. Palvelemme luotettavasti ja täsmällisesti vaativista CNC-koneistuksista aina 5-akselityöstöön saakka. Missiomme on edistää suomalaista teollisuutta globaalisti, ja visiomme on olla asiakkaidemme ensisijainen valinta metalliteollisuuden tuotteiden ja palveluiden tarjoajana, kertoo Joensuun CNC-Machiningin toimitusjohtaja Petri Holopainen.

 

Kuluvana vuonna yritys on investoinut n. 3 miljoonaa euroa tuotantoon ja toimitiloihin. Tarkoituksena on mennä kohti aukotonta tiedonsiirtoa tuotannossa. Holopaisen mukaan investoinnin taustalla on toiminnan kasvun lisäksi myös uhkaavan työvoimapulan ennaltaehkäisy.

– Suomen mittapuulla se on merkittävä investointi. Meillä on Pohjois-Karjalan ensimmäinen FMS (flexible manufacturing system) -järjestelmä käytössä. Joustavan valmistamisen järjestelmän oma äly hallinnoi tilauskirjan mukaisesti olemassa olevia resursseja. Se tietää, minkälainen tuote laitetaan valmistukseen milloinkin ja varmistaa, että sopivat työkalut ovat saatavilla. Olemme menossa sitä kohti, että varsinainen ohjaus toimii pitkälti automaatiolla. Pyrimme ennakoimaan teollisuutta uhkaavaa työvoimapulaa investoimalla automaatioon.

Teollisuuden aloilla tilauskanta on kasvanut ja se heijastuu alihankintaan paksuna tilauskirjana. CNC-Machining pitää omana vahvuutenaan kokonaisvaltaista palvelua.

– Olemme joustavia ja monitaitoisia valmistettavuuden suunnittelussa. Hallitsemme niin laajoja kokonaisuuksia kuin millin tuhannesosan tarkkuudella tehtäviä tilaustöitäkin. Kokonaisvaltainen palvelu pitää sisällään kaiken asiakkaan haluaman, mm. piirustukset, 3D-mallit, materiaalit, työvaiheet, pintakäsittelyt sekä oikea-aikaisen tuoteryhmien tai kokonaisuuksien toimituksen. Asiakkaalla on mielessään toive lopputuotteesta. Me käytämme omaa osaamistamme sekä ympäröivää verkostoamme toteuttaaksemme sen, Holopainen summaa. Teksti: Kati Keturi

 

Joensuun CNC-Machining Oy

  • Perustettu vuonna 2007
  • Liikevaihto n. 3 milj. euroa (2017)
  • Teollisuuden osakomponenttien ja -kokonaisuuksien sopimustoimittaja
  • Asiakkaina mm. metsä-, kaivosteollisuuden ja ympäristöteknologian teollisuusyritykset

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

CNC Machining

CNC Machining

Joensuun CNC Machining Oy, established in 2007, is a contract supplier of industrial precision components and products. Our employees are top experts, and our machinery and equipment represent the cutting edge of the industry.