Muut artikkelit

05.03.2019

Kokonaisvastuu projekteista

Micro Analog Systems on yksityisomistuksessa oleva fabless-puolijohdeyhtiö. Se suunnittelee ja toimittaa korkean suorituskyvyn analogisia ja sekasignaali-integroituja piirejä. 

– Liki 30 vuoden toiminnan aikana meille on syntynyt paljon immateriaalioikeutta. Voimme hyödyntää sitä mm. asiakaskohtaisten (ASIC) piirien kehityksessä erityisesti matalan käyttöjännitteen sovelluksiin, mutta myös muissa analogisissa sovelluksissa. ASSP-piireissä tarjoamme useita piezo-ajuripiirejä, joita käyttäen saadaan voimakas ääni aikaiseksi huolimatta matalasta käyttöjännitteestä. Näin on usein akkukäyttöisissä laitteissa kuten urheilukellot, erilaiset tracker-tuotteet ja ylipäätään kannettava elektroniikka, kertoo Micro Analog Systemsin toimitusjohtaja Juha Majakulma.

Alalla tapahtuu muutoksia. Mikropiirien toimittajat pyrkivät konsolidoitumaan, jonka seurauksena isoista toimijoista tulee yhä isompia. 

– Suuret toimijat eivät ole kiinnostuneita asiakaskohtaisten piirien tekemisestä, ellei volyymi ole sellainen, jota ainoastaan isoimmat asiakkaat voivat tarjota. Poikkeuksena moniin kokoluokkamme yrityksiin meillä on edelleen oma wafer probing sekä lopputestausmahdollisuus, joka lisää joustavuuttamme pienten ja keskisuurien sarjojen toimituksessa. Se myös antaa meille paremmat mahdollisuudet ottaa kokonaisvastuu projekteista. Tätä asiakkaamme arvostavat.

Majakulman mukaan yrityksen pitkä ja laaja kokemus analogisten mikropiirien suunnittelusta ja testauksesta on menestyksen syy. Tarkoituksena on pysyä jatkossakin matalan käyttöjännitteen ja pienen tehon sovellusten parissa. 

– Meillä on hyvä puolijohdeteknologian osaaminen ja hallitsemme piirien toimitusketjun pienistä miljoonavolyymeihin. Pienistä kiinteistä kustannuksista johtuen pystymme tarjoamaan erittäin kilpailukykyiset hinnat. Jatkamme uusien tuotteiden kehittämistä nykyisille anturipiirien, piezo- ja muiden ajuripiirien sekä oskillaattoripiirien sovellusalueille ja panostamme lisäksi power management -piireihin. Pyrimme myös lisäämään ASIC-piirien osuutta myynnistämme. Teksti: Kati Keturi

Micro Analog Systems

• ISO 9000 -sertifiointi

• Pääkonttori sijaitsee Helsingissä

• Suunnittelutoimisto myös Tallinnassa, myyntipiste Hongkongissa

• Perustettu 1980

• Liikevaihto 2,9 miljoonaa euroa (2017)

www.mas-oy.com

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Micro Analog Systems

Micro Analog Systems

• ISO 9001:2015-certifiering• Huvudkontoret är beläget i Helsingfors• Ett planeringskontor också i Tallinn, en försäljningskontor i Hongkong• Grundat 1980• Omsättning 2,9 miljoner euro (2017)