Muut artikkelit

30.04.2019

E-lasku sai ketterän haastajan: laskut maksuun kätevästi kännykällä

Monella kuluttajalla on jäänyt e-laskutus käyttämättä, koska sen käyttöönotto koetaan hankalaksi. Uudet mobiililaskuttamisen kanavat tekevät laskuttamisesta ja maksamisesta helppoa samalla kun laskuttaja saa rahansa entistäkin nopeammin ja läpinäkyvämmin.

Suomessa kuluttajille lähetetyistä laskuista kaksi kolmannesta on edelleen paperilaskuja ja e-laskuja noin neljännes. Sähköisen viestinnän ja -laskutuksen palveluja tarjoava PostNord Strålfors Oy tarjoaa mobiililaskutukseen useita helppokäyttöisiä kanavia. Tunnetuimmat niistä ovat MobilePay ja Siirto.

MobilePay on ollut jo vuosia verkkokaupoista tuttu mobiilimaksutapa, joka on rantautunut nyt myös kauppojen kassoille. Tämän vuoden alussa PostNord Strålfors ja MobilePay toivat yhdessä markkinoille laskujen maksamisen puhelimen kautta.

– Energiayhtiö Helen oli ensimmäinen pilottiasiakkaamme. Mobiililaskutus sopii kaikille säännöllisesti laskuttaville yrityksille: lehtitaloille, puhelin-, sähkö- ja vakuutusyhtiöille, kuukausilahjoituksia vastaanottaville järjestöille ja niin edelleen, kertoo PostNord Strålforsin digitaalisten palvelujen johtaja Sami Niininen.

Helppoutta, nopeutta ja kustannussäästöjä

Laskuttaja hyötyy monin tavoin mobiililaskutuksesta.

– Kustannussäästöjen lisäksi se mahdollistaa laskun reaaliaikaisen seuraamisen näyttämällä laskun tilan; vastaanoton, avauksen ja maksutapahtuman. Helpon maksamisen ja muistutusten ansiosta laskut myös maksetaan nopeammin, Niininen huomauttaa.

Sekä MobilePayn että Siirron kautta välitettävä mobiililasku lähetetään kuluttajan puhelinnumeroon ilman verkkopankissa tehtävää e-laskun aktivointia. Kuluttaja voi tarkastaa laskun älypuhelimessaan ja hyväksyä sen helposti maksuun pyyhkäisemällä.

– MobilePay perustuu siihen, että maksat laskun kortilla. Yhteistyössä Nordean kanssa toteutettavan Siirron etuna on reaaliaikaisuus. Siirtoa voivat käyttää muiden pankkien asiakkaat Osuuspankin tai Nordean sovellusten kautta, Niininen selvittää.

www.stralfors.fi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

PostNord Strålfors

PostNord Strålfors

PostNord Strålfors on Pohjoismaiden johtava paperi- sekä sähköisten laskujen välittäjä ja osa PostNord-konsernia. Konsernilla on yhteensä 700 työntekijää Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Sen liikevaihto oli 2,1 miljardia Ruotsin kruunua vuonna 2018.