Yhteiskunta

01.04.2016

MediApu – lääkäripulan poistaja

MediApu Oy rekrytoi lääkäreitä suoriin työ- ja palkkasuhteisiin ja pelastaa kunnat lääkäripulasta. MediAvun tehokkaan rekrytoinnin ansiosta aikaansaadaan kunnille säästöjä poistamalla kalliit vuokralääkärit sekä vapautetaan ylilääkärin aikaa rekrytointityöstä. Lääkärit puolestaan saavat yhdellä yhteydenotolla tietoa yli 80 toimipisteen työmahdollisuuksista palkka- ja työskentelyolosuhteineen. MediAvun asiakaskunta koostuu perusterveydenhuollon sekä erikoissairaanhoidon yksiköistä.

MediApu tarjoaa lääkärien rekrytointipalveluja kunnille
MediApu tarjoaa lääkärien rekrytointipalveluja kunnille

Reilun kolmen toimintavuotensa aikana MediApu on välittänyt asiakkailleen noin 800 lääkäriä ja hammaslääkäriä ympäri Suomea.

Tavoitteenamme on – ja tässä olemme myös hienosti onnistuneet – asiakaskuntamme lääkäripulan poistaminen. Otamme aidosti vastuullemme lääkäreiden rekrytoinnin ja olemme koko ajan etupainotteisesti selvillä asiakkaittemme lääkäritarpeista jopa vuosiksi eteenpäin. Kun saamme poistettua lääkäripulan ja rekrytoitua lääkärit suoraan työ- ja palkkasuhteeseen, kuntien vuokralääkäritarve poistuu. Tämä tuo merkittäviä säästöjä, esimerkiksi Jyväskylässä yli puoli miljoonaa euroa tänä vuonna, kertoo toimitusjohtaja Juha Virolainen.

– Reilulla, rehellisellä ja avoimella yhteistyöllä rakennetaan pitkäaikaisia kumppanuuksia. Se on meille tärkein kasvun resepti. Lääkäreiden keskuudessa MediApu tunnetaankin hyvämaineisena ja luotettavana kumppanina. Heidän on helppo toimia kanssamme, koska olemme heille aidosti suurena apuna sopivan työpaikan löytämisessä. Kunnissa puolestaan säästyy rekrytoinnista aiemmin vastanneiden ylilääkäreiden aika muuhun, omaan tärkeään tekemiseen, kun samalla ammattilaiset hoitavat rekrytoinnin, selvittää Virolainen.

MediApu Oy:n ansaintalogiikka perustuu kuukausittaiseen, kiinteään laskutustapaan. Laskutettava summa perustuu reiluun peliin molemmin puolin, eli työssä onnistumiseen.

– Kun lääkäripula poistuu kunnasta, voimme laskuttaa enemmän kuin lääkärivajeen vallitessa. Turhasta ei siis tarvitse maksaa, vaan vasta hyvästä kokonaisonnistumisesta rekrytoinnissa. Rekrytointia on tärkeää tehdä pitkäjänteisesti, koko ajan, jotta myös yllättäviin tilanteisiin voidaan varautua, muistuttaa Virolainen.

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Mediapu Oy

Mediapu Oy

MediApu Oy rekrytoi lääkäreitä suoriin työ- ja palkkasuhteisiin www.mediapu.fi/ ja pelastaa kunnat lääkäripulasta. MediAvun tehokkaan rekrytoinnin ansiosta aikaansaadaan kunnille säästöjä poistamalla kalliit vuokralääkärit, sekä vapauttaa ylilääkärin aikaa rekrytointityöstä. Lääkärit puolestaan saavat yhdellä yhteydenotolla tietoa ympäri Suomen yli 80 toimipisteen työmahdollisuuksista palkka- ja työskentelyolosuhteineen.