Elämä mallilleen Maisemakylissä

Mouhijärven Maisemakylät on unelma-alue kaikille, jotka arvostavat idyllistä maaseudun rauhaa, edullista ja väljää asumista kumpuilevassa jokimaisemassa ja mahtavia ulkoilumaastoja. Kirsikkoina kakun päällä ovat puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Tampereen keskusta kaikkine palveluineen sekä omat monipuoliset lähipalvelut valokuitukaapeleineen. Etätyötkin siis onnistuvat sujuvasti.

Elämä mallilleen Maisemakylissä

Maisemakylät sijaitsee nimensä mukaisesti valtakunnallisestikin arvokkaassa maalaismaisemassa Sastamalassa, Mouhijärven Uotsolan ja Häijään aluekeskusten välissä. Ensimmäisessä vaiheessa Saikkalanjoen läheisyyteen valmistuu uusia koteja 150 asukkaalle. 

Maisemakyliin on suunnitteilla viisi lähellä toisiaan sijaitsevaa aluetta yhteensä 750 asukkaalle. Alueet on kaavoitettu omakotitaloille ja rivitaloille. Lisäksi Uotsolan aluekeskukseen on suunnitteilla hissillinen viisikerroksinen maalämpöä käyttävä kerrostalo. 

Ensimmäinen vaiheen tontit ovat yhtä lukuun ottamatta varattuja, huhtikuun lopussa tulivat myyntiin toiseen vaiheen tontit. Verrattuna lähikaupunkien hintoihin Maisemakylistä omakotitontin saa huomattavasti edullisemmin, 10 000–15 000 eurolla.

Palvelut lähellä

Kaikki uudet tontit sijaitsevat hyvien palvelujen läheisyydessä, sillä Maisemakylistä parin kilometrein päässä olevasta Häijäästä löytyvät kaupat, apteekki, Herkkujuustola, päiväkoti sekä koulu eskarilaisille ja ala-asteen 1.-4. luokkalaisille. Muutaman kilometrin päässä Uotsolassa on puolestaan yhtenäiskoulu sekä terveyskeskus ja lisää kauppoja. 

Rakentaminen meneillään

Maisemakylien rakentaminen on alkanut. Viime vuonna Suomen vahvimmaksi rakentajaksi valittu Pirkanmaan Pro-Rakennus Oy on aloittanut kymmenen asunnon rivitaloyhtiön työt. Toimitusjohtaja Teemu Varheenmaan mukaan toisestakin vaiheesta heillä on jo tonttivaraus. 

– Sastamalan kaupunki kehittää Maisemakylien aluetta erittäin vahvasti. Uusi paikallistie kevyen liikenteen väylineen yhdistää alueen sekä Uotsalan että Häijään taajamaan, joten valtatielle ei tarvitse mennä koulu- tai kauppamatkalla. 

– Maisemakylät kiinnostaa sekä iäkkäämpiä ihmisiä että nuoria lapsiperheitä, sillä peruspalvelut toimivat ja alueelta on hyvät liikenneyhteydet naapurikaupunkeihin.  Lisäksi 15–20 minuutin ajomatkan päähän Nokialle on suunnitteilla Kolmenkulman teollisuus- ja liikekeskus, jonne arvioidaan syntyvän jopa 10 000 työpaikkaa, luettelee Varheenmaa syitä yrityksensä kiinnostukseen ryhtyä rakentamaan alueella. 

Yrittäjän toiveita kuunnellaan

Herkkujuustola Oy siirtyi Mouhijärveltä Häijääseen pari vuotta sitten. Uudessa 1000 neliömetrin juustolassa on yli 700 neliömetrin tuotanto- ja toimistotilat. Elämysravintolassa voi ikkunoiden läpi seurata todellisen lähijuuston valmistusta. 

– Tarvitsimme lisätilaa ja tiedossamme oli, että Häijää tulee kehittymään ja sen vetovoima kasvamaan lähivuosina. Tämän vuoksi halusimme uudet tilat nimenomaan Häijäästä, valtatie 11:n varrelta. Ratkaisumme oli oikea, sillä valtakunnallisen myyntimme lisäksi lähialueellamme tuotteittemme menekki on kiitettävä, kertoo juustomestari Peter Dörig. Yrittäjänä Dörig on todella tyytyväinen yhteistyöhön Sastamalan kaupungin kanssa.

– Uusien toimitilojemme rakentaminen ja kaikki siihen liittyvät asiat ovat sujuneet hyvin, eikä yhteistyömme voisi olla parempaa, kiittelee Dörig.

Lapsiperheen unelma

Häijäässä asuvana kolmen pojan isänä Mikko Rauva arvostaa suuresti alueen palveluja. 

– Maaseutumaiseksi alueeksi palvelumme ovat yllättävän hyvät ja täältä voi hankkia lähes kaiken tarpeellisen. Esi- ja alakouluikäiset lapsemme ovat syntyneet täällä asuessamme ja kaikki palvelut neuvolasta ja päiväkodista alkaen ovat toimineet joustavasti.  Työskentelemme vaimoni kanssa omistamassani elintarvikekaupassa ja nyt korona-aikaan joustot ovat olleet tarpeen, sillä työvuoromme voivat vaihdella.

– Täällä on hyvät liikuntamahdollisuudet ja erityisesti minua ilahduttavat Maisemakylien uudet, joen rannasta nousevat pitkät portaat. Ne ovat loistava kuntoilupaikka kaikenikäisille, iloitsee Rauva.

Kaupallinen yhteistyö