Aihepiirit
18.03.2021

Pellon Betoni erbjuder nyckelfärdiga element

Ett av de företag som sökt fotfäste i kalottområdet är elementtillverkaren Pellon Betoni. På dess kompetens och leveranssäkerhet litar också Nåiden Bygg AB, som har huvudkontor i Luleå.

Ett av de senaste objekten är höghuskomplexet Kuststad, som uppförts i Södra hamn i Luleå och vars balkongplattor är gjorda i Pello.
Ett av de senaste objekten är höghuskomplexet Kuststad, som uppförts i Södra hamn i Luleå och vars balkongplattor är gjorda i Pello.

Byggföretaget som verkar i norra Sverige sysselsätter ca 260 personer och har en omsättning på ca 1,0 miljard kronor. Pellon Betonis hantverk och kunnande återfinns i många av bolagets objekt. Ett av de senaste är det arkitektoniskt spektakulära höghuskomplexet Kuststad, som uppförts i Södra hamn i Luleå. Dess balkongplattor är gjorda i Pello.

– Samarbetet har löpt smidigt och elementen varit av utmärkt kvalitet. De transporter som bolaget sköter fungerar alltid utan gnissel. Det är oerhört viktigt i sådana här projekt, berömmer Nåiden Byggs projektchef Per-Ola Patomella.

"Vi har färdighet att tillverka betongelement till Norra Sverige.”

Pellon Betoni grundades 1954 och från dess fabrik i Orajärvi går det ut element till olika ställen i Finland och kalottområdet. Av produktionen går 60 procent till Finland, återstående 40 procent i dagsläget till Sverige. Objekten varierar från industribyggnader till bostadshöghus.

– Vi har beredskap att erbjuda hög kompetens till dem, berättar verkställande direktör Lasse Sunila.

Text: Timo Sormunen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Pellon Betoni

Pellon Betoni

Pellon Betoni Oy offers reliable service for the best of constructors.

Yhteystiedot

Phone: +358 (0)400 939 576 / Lasse Sunila