Uusiutuvaa aurinkoenergiaa

Suomessa on merkittävä määrä valjastamatonta aurinkosähköpotentiaalia, vaikka Etelä-Suomessa vuosittainen aurinkoenergian määrä on Pohjois-Saksan tasolla.

Iskun 2,8 MW:n aurinkopuisto tuottaa vuosittain 2 500 MWh puhdasta sähköä ja vähentää 355 tonnia CO2-päästöjä vuosittain.
Iskun 2,8 MW:n aurinkopuisto tuottaa vuosittain 2 500 MWh puhdasta sähköä ja vähentää 355 tonnia CO2-päästöjä vuosittain.

Aurinkosähköala kasvaa huimaa vauhtia, sillä maailma tarvitsee konkreettisia ilmastotoimia. 

Lumme Energia ja sen tytäryhtiö Solarigo Systems tarjoavat asiakkailleen matkan hiilineutraaliuteen yhden luukun periaatteella.

– Meidän avullamme on helppoa siirtyä päästöttömän aurinkoenergian käyttäjäksi. Aurinkovoimala räätälöidään asiakkaalle energiatarvekartoituksen perusteella. Uusiutuvaa energiaa pääsee hyödyntämään palvelusopimuksella ilman investointia ja ylläpitohuolia. Aurinkoenergiainvestointeihin voi myös hakea tukea, Solarigon myyntijohtaja Olli-Pekka 
Purhonen kertoo.

"Aurinkosähköön siirtyminen on konkreettinen ilmastoteko."


ISKU:lla merkittävä panostus uusiutuvaan energiaan 

Isku on tehnyt yhteistyösopimuksen uusiutuvan energian hankinnasta ja aurinkosähköpuiston rakentamisesta Solarigon ja Lumme Energian kanssa. Iskun tehtaan ja Isku Centerin yhteyteen valmistuu yli 6000 aurinkopaneelista koostuva aurinkosähköpuisto.

– Päijät-Hämeen alueella vastaavaa teollisen kokoluokan aurinkosähköpuistoa ei ole vielä nähty ja Suomen mittakaavassakin tämä kuuluu suurimpiin, Purhonen tarkentaa.

– Iskulle vastuullisuus on tekoja. Kuljemme määrätietoisesti kohti hiilineutraaliutta ja tämä hanke yhdessä Solarigon ja Lumme Energian kanssa vie meitä ison harppauksen lähemmäksi tavoitettamme. Haluamme on vastuullisuuden edelläkävijöitä ja suunnannäyttäjiä, Iskun vastuullisuusjohtaja Kaisa Vuori linjaa.

– Yhteistyö Iskun kanssa on hieno asia, heillä vastuullisuus on konkreettisia arjen tekoja ja haluamme olla tässä tukena. Tarjoamme yhden luukun periaatteella uusiutuvan energian lisäksi myös sähköautojen latauspisteet Iskulle, Lumme Energian myyntijohtaja Jani Pääkkönen summaa.

www.lumme-energia.fi / www.solarigo.fi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Lumme Energia Oy & Solarigo Systems Oy

Lumme Energia Oy & Solarigo Systems Oy

- Liikevaihto: Lumme Energia ja Solarigo yhteensä 64,6 milj euroa (2020)
- Työntekijämäärä: Lumme Energia ja Solarigo yhteensä 54
- Liiketoiminta-alueet: Energian tuotanto, hankinta ja myynti sekä tähän liittyvä palvelu- ja muu liiketoiminta, energian tuottamiseen ja käyttöön liittyvät järjestelmät sekä konsultaatio (Lumme Energia), aurinkosähköjärjestelmien toimitus ja huolto, aurinkosähkön myynti (Solarigo)
- Päämarkkina-alueet: Suomi

Artikkelin asiantuntijat

Jani Pääkkönen

Myyntijohtaja