Eurofliten tilauslennolla vaivattomasti ja turvallisesti suoraan kohteeseen

Koronapandemia on vähentänyt ihmisten lentomatkustamista, mutta välttämätön matkustustarve ei ole kadonnut. Edelleen ihmisten pitää matkustaa erilaisiin yhteisiin tai henkilökohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Suora tilauslento on nopein, vaivattomin ja turvallisin matkustustapa, kun kohde on kauempana.

Tilauslennoilla ihmisillä voi olla paljon enemmän matkatavaraa kuin tavallisella reittilennolla. Kone valitaan sen mukaan, että kaikki tarvittavat matkatavarat saadaan mukaan koneeseen.
Tilauslennoilla ihmisillä voi olla paljon enemmän matkatavaraa kuin tavallisella reittilennolla. Kone valitaan sen mukaan, että kaikki tarvittavat matkatavarat saadaan mukaan koneeseen.

–  Viemme asiakkaat niin lähelle lopullista kohdetta kuin mahdollista – myös ruuhkattomille pienemmille kentille, joihin reittilennolla ei pääse. Pystymme järjestämään lisäksi maakuljetukset lentokentältä määränpäähän, Euroflite Oy:n strategiajohtaja Mikko Keso toteaa.

Euroflite on tilauslentojen järjestäjä ja lentoyhtiö Jetflite Oy:n tytäryhtiö. Jetflitellä on oma lentokonekapasiteetti korkeintaan 18 hengen lennoille. Suurempaa kapasiteettia vaativat tilauslennot tapahtuvat Eurofliten kautta.

Jetflite on toiminut tilauslentojen järjestäjänä jo yli 40 vuotta ja tarjoaa näin vankan osaamistaustan Euroflitellekin lennon järjestämiseen tarvittavista prosesseista. Sitä kautta tulevat myös valmiit kontaktit eri lentokenttiin ja operaattoreihin. 

Juuri oikea kone tarpeeseen

Euroflite operoi luotettavien lentoyhtiöiden kalustolla. 

– Hankimme aina parhaan mahdollisen lentokoneen kuhunkin tarpeeseen. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla on normaalisti useita eri yhtiöiden lentokoneita seisomassa kentällä tyhjänä. Hankimme tällaisen koneen käyttöömme, jos se on paras mahdollinen kone tarpeeseen. Koneen ei tarvitse lähteä tyhjänä eteenpäin, mikä on myös ekologista, Keso toteaa.

Euroflite voi tehdä vastaavan järjestelyn myös ulkomailla. 

– Jos asiakas haluaa lentää esimerkiksi Yhdysvaltojen sisäisen lennon, hankimme koneen sieltä. Meillä on myös paljon asiakkaita Keski-Euroopassa, joille järjestelemme tilauslentoja tarpeen mukaan. Operoimme siellä, missä asiakkaat ovat, Keso painottaa.

Asiakkaana voi olla vaikkapa 40 hengen ryhmä, jolla ei ole kovin paljon matkalaukkuja, ja joka haluaa liikkua alhaisella budjetilla. 

– Voimme etsiä heille esimerkiksi sopivan potkurilentokoneratkaisun. Kilpailutamme lento-operaattoreita koko ajan saadaksemme kustannustason niin asiakasystävälliseksi kuin mahdollista, Keso kertoo.

Suuremmalla budjetilla liikkuvalle ryhmälle voidaan valita suihkukone. Niitä löytyy pienemmästä päästä esimerkiksi 50 – 100 -paikkaisina. Suurimmat tarjolla olevat koneet ovat yli 300 paikan laajarunkokoneita.

Asiakkaat saavat tarjolle muutaman tarpeeseensa sopivan konevaihtoehdon, joista he voivat valita haluamansa. Hinnoittelu on läpinäkyvää.

Tyypillisiä asiakasryhmiä ovat urheilujoukkueet, messuryhmät, kokousmatkustajat tai henkilökunnan virkistys- tai koulutusmatkailijat. Lento voi olla esimerkiksi messumatka Helsingistä Hannoveriin, jonne päästään suoralla lennolla oman aikataulun mukaisesti ja takaisin. 

– Tähtäämme siihen, että lähdemme juuri sovittuun aikaan. Meille ei tule ketjuuntuvia myöhästymisiä, kuten reittilennoilla usein tapahtuu. Mikäli lähtö on sovittu kello 15, niin se tapahtuu kello 15, Keso lupaa. 

Turvallisuus ennen kaikkea

– Käytämme turvallisia lentoyhtiöitä ja tarkistamme aina niiden taustat sekä kaluston että miehistön osalta. Esimerkiksi tietyille lentokentille vaaditaan erikoiskoulutus lentäjiltä. Heillä pitää olla oikeus lentää määränpäänä olevalle lentokentälle, Keso kertoo. 

Covid19 on vaikuttanut siihen, että nykyisin keskitytään matkustajien lisäksi myös henkilökunnan terveyteen. 

– Ennen matkaa selvitetään tarvittaessa matkustajien rokotuspassit ja negatiiviset PCR-testitulokset. Sama pätee miehistöön. Covid näkyykin meillä asiakkaiden lisääntyneenä turvallisuushakuisuutena, Keso kertoo.

Euroflite kilpailuttaa lento-operaattoreita koko ajan saadakseen kustannustason niin asiakasystävälliseksi kuin mahdollista. Asiakkaat saavat tarjolle muutaman tarpeeseensa sopivan konevaihtoehdon, joista he voivat valita haluamansa. 

Lisäksi yrityksillä on omia rajoituksia matkustamisen suhteen. 

– He voivat haluta esimerkiksi tietyt turvavälit matkustajille. Tällöin me hankimme sellaisen koneen, jossa halutut turvavälit voidaan toteuttaa. Esimerkiksi urheilujoukkueilla on ollut vaatimuksena, että oman rivin ja edessä sekä takana olevan rivin pitää olla tyhjänä turvavälien vuoksi, Keso sanoo. 

Jetflite sekä Euroflite voivat myös käyttää lennoilla pienempiä liikelentoterminaaleja, joissa on vähemmän ihmisiä kerralla ja syntyy vähemmän altistuskontakteja ihmisten välille kuin isossa terminaalissa. 

Ympäristöystävällisemmin

Euroflite tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden kompensoida lennon tuottamat päästöt, jos he niin haluavat. 

– Pyrimme myös käyttämään ympäristöystävällisempää biopolttoainetta, jos sitä on saatavilla ja asiakas haluaa sitä käytettävän. Helsingistä lähtevillä lennoilla sitä on hyvinkin saatavissa. Sekin säästää polttoainetta ja päästöjä, kun lento tapahtuu suoraan kohteesta A kohteeseen B ilman välilaskuja, Keso toteaa.

Teksti: Jari Peltoranta

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

 Jetflite Oy

Jetflite Oy

Euroflite on osa Jetflite Oy:ta ja suomalaista globaalia Wihuri-konsernia. Tarjoamme kokonaisvaltaisia tilauslentopalveluja pienemmille ryhmille liikelentokoneilla sekä matkatoimistojen ryhmämatkojen tarpeisiin keskisuurilla- ja laajarunkokoneilla. Valitsemme ja kilpailutamme operaattoreita sekä varmistamme, että lentomatka on alusta loppuun asiakkaan tarpeita parhaiten palveleva valinta. Kumppaniverkostomme kautta pystymme kustannustehokkailla ratkaisuillamme tarjoamaan auditoitua lentokalustoa kaiken kokoisena.

Artikkelin asiantuntijat

Mikko Keso

strategiajohtaja, Euroflite Oy

Yhteystiedot

Mailing Address: PO Box 86, 01531 VANTAA, Finland Tel: +358 20 510 1900 sales@jetflite.fi

Jetflite Oy somessa