Kompakti Hiihtokeskus Ukkohalla tarjoaa suuren lomakeskuksen mahdollisuudet

Pieni, mutta mahdollisuuksiltaan suuri Hiihtokeskus Ukkohalla Hyrynsalmella tarjoaa valtavan määrän tekemistä lumivarmassa Kainuussa. Rinteitä löytyy 15 kappaletta ja hiihtolatujakin 114 kilometriä. Lomakeskuksen monipuoliset majoitusvaihtoehdot ja Saunamaailma tarjoavat viihtyisät puitteet täydelliselle lomalle.

Kompakti Hiihtokeskus Ukkohalla tarjoaa suuren lomakeskuksen mahdollisuudet

Marraskuussa 2020 Ukkohallan operatiivisessa johdossa aloittaneiden nuoren polven yrittäjien Teemu Muhosen, Charlotta Avellanin sekä Janne Keräsen tavoitteena on tehdä Ukkohallasta entistäkin monipuolisempi ja parempi hiihtokeskus. Jo nyt kesä- ja talviaktiviteetteja löytyy saman verran kuin Lapin hiihtokeskuksista, mutta sillä erolla, että palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Tekemistä moneen makuun

Toimitusjohtaja Teemu Muhonen lukee Ukkohallan valteiksi turvallisuuden, rauhallisuuden sekä laajan valikoiman aktiviteetteja, joita kehitetään koko ajan lisää.

– Tälle talvikaudelle Ukkohallaan valmistuu kaikille avoin suurpujottelurata ajanottojärjestelmineen sekä lisää parkkirinteitä hyppyreineen. Lisäksi olemme satsanneet talvipyöräreitteihin, joita löytyy kolmekymmentä kilometriä, hän kertoo.

Hiihdon, laskettelun ja talvipyöräilyn ohella Ukkohallassa voi keilata, retkeillä, lumikenkäillä tai tutustua porojen elämään. 

Ukkohallan talvikauden avajaisia vietetään perjantaina 3.12.2021. 

Arjen luksusta tarjoavat vaaran päälle rakennetut lasiseinäiset ja -kattoiset Sky Cabin -näköalahuoneistot sekä upea Saunamaailma. Hieman erikoisempaa majoitusvaihtoehtoa tarjoaa liikuteltava lasi-iglu. Ekologinen majoitusvaihtoehto Lake Igloo Ukkohalla kelluu kesällä veden päällä ja talvella se voidaan siirtää rinteille tai jään päälle. 

Ympärivuotinen lomakohde

Ukkohallaa on kehitetty voimakkaasti ympärivuotiseksi kohteeksi. Maastopyöräilyreittien ja pyörävuokrauksen lisäksi lomakeskuksessa sijaitsee Suomen suurin wakeboard-rata, jonka yhteydessä vuokrataan sup-lautoja, polkuveneitä, kajakkeja ja kanootteja.

– Enduropainotteisia alamäkipyöräreittejä on seitsemän, ja vaaran päällä pelataan kesällä frisbeegolfia vasta uusitulla 18-väyläisellä radalla, Muhonen luettelee. 

Ukkohallan tapahtumat sijoittuvat joulu- ja hiihtolomien ympärille – paitsi Lipi Open -lumilautailutapahtuma, joka pidetään huhtikuussa 2022. Helmikuussa väkeä vetävät erityisesti Umpihankifutiksen MM-kisat ja heinäkuussa Suopotkupallon MM-kisat.  

– Hiihtolomien jälkeen täällä vietetään taaperoviikkoja. Ne on suunnattu perheille, joilla on alle kouluikäisiä lapsia. Lomien jälkeen täällä on huomattavasti rauhallisempaa, vaikka palvelut ovat auki ja rinteet huippukunnossa. 

Teksti: Eila Lokka

Ukkohalla talvikaudella 2021–2022:

  • Monipuolinen hiihtokeskus lumivarmassa Kainuussa 
  • 15 laskettelurinnettä, pisin 1400 m
  • 3 parkkia 
  • 114 km hoidettuja latuja
  • 30 km talvipyöräilyreittejä
  • Saunamaailma
  • Keilarata ja kuntosali
  • Huoneistohotelli Ukkohalla
  • Sky Cabin Glass Suites
  • Lake Igloo Ukkohalla 
  • 200 mökkiä 

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Hiihtokeskus Ukkohalla

Hiihtokeskus Ukkohalla

TERVETULOA LOMALLE UKKOHALLAAN!

Ukkohalla on monien mahdollisuuksien Sport & Relax -lomakohde puhtaan ja monimuotoisen luonnon keskellä.

Ukkohallan ympärivuotinen matkailukylä sijaitsee Syväjärven rannalla, Kainuun korkeimpien vaarojen kupeessa. Meillä viihdytään monipuolisten aktiviteettien parissa: cable wakeboard -radalla, maastopyörä- ja vaellusreiteillä sekä Saunamaailman monilla lauteilla.

Matkailukylän keskiössä lomaelämyksiä luo Huoneistohotelli Ukkohalla, jossa saman katon alta löytyvät monipuoliset Ski Chalets -huoneistot, ravintola, keilahalli ja Saunamaailman kylpyläosasto. Ukkohallan huipulla vierailijaa hemmotellaan vaaramaisemilla ja Sky Cabin Glass Suitesien mukavuuksilla. Ukkohallan lukuisista huoneistoista ja mökeistä lomailojen tai luontoelämysten äärelle ei koskaan ole pitkä matka.

Artikkelin asiantuntijat

Teemu Muhonen

toimitusjohtaja, Ukkohalla

Verkkosivut

www.ukkohalla.fi

Yhteystiedot

Ukkohallantie 20, 89400 Hyrynsalmi Majoitusvaraus: p. 08 748 500info@ukkohalla.fi

Hiihtokeskus Ukkohalla somessa