Nauti kesästä ja nykytaiteesta Oulussa!

Oulu on aina loistava kesäkaupunkikohde, mutta tänä vuonna sen vetovoimaa lisää kansainvälinen nykytaidenäyttely SUPERNATURAL - Samassa maailmassa.

Sam Jinks – Doghead, 2008
Sam Jinks – Doghead, 2008

Yli 30:n eri puolilta maailmaa olevan taiteilijan teokset suuntaavat ajatukset maailmassa olemiseen, ihmisyyteen ja sen tulevaisuuteen yhdessä kaikkien elollisten ja ei-inhimillisten olentojen kanssa.

– Näyttelymme on aivan uniikki Oulun ja koko Pohjois-Suomen näkökulmasta. Mitään tämän kaltaista tai sisältöistä ei täällä ole koskaan ollut, iloitsee näyttelyn kuratoinnista vastannut Elina Vieru Oulun taidemuseosta. SUPERNATURAL on tuotettu yhteistyössä saksalaisen Institut für Kulturaustauchin kanssa.

Näyttely yhdistää ennakkoluulottomasti ja luovasti taidetta ja tiedettä. Taiteilijat ovat käyttäneet näkemyksiensä toteuttamiseen mm. robotiikkaa, 3D-tulostamista ja synteettistä biologiaa. 

Anna Dumitriu & Alex May – ArchaeaBot A Post Climate Change, Post Singularity, 2018

– Teoksissa on nähtävissä kriittisyys, mutta myös kumppanuus esimerkiksi toislajisten kanssa. Taiteilijat ovat pohtineet planeettamme tulevaisuutta, ihmisen roolia sekä miten elämme kestävästi ja annamme biologiselle elämälle mahdollisuuden jatkua, selvittää Vieru näyttelyn antia. 

Mukana on teoksia myös kahdelta Suomessa asuvalta taiteilijalta.  Maija Tammelta on mukana valokuvasarja, jossa on kolme japanilaista android-robottia ja yksi ihminen, ehkä. Anna Estarriolalta on esillä kaksi koskettavaa, elämän katoavaisuuteen liittyvää teosta. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Museo- ja tiedekeskus Luuppi on omaperäinen historian, taiteen ja tieteen kokonaisuus. Luupin keräämät ja vaalimat pohjoiset tarinat kerrotaan eteenpäin yleisölle historian, tieteen ja taiteen keinoin yhdeksässä käyntikohteessa. Monipuoliset näyttelyt ovat elämyksellisiä kokonaisuuksia, joissa huomioidaan tapauskohtaisesti myös toiminnallisuus ja vuorovaikutteisuus. Monenlaiset isot ja pienemmät tapahtumat ammentavat ideansa näyttelyiden aiheista ja sisällöistä.

Artikkelin asiantuntijat

Elina Vieru

amanuenssi , Oulun taidemuseo

Yhteystiedot

PL 53, 90015 Oulun kaupunki Johtaja Jonna Tamminen, 044 703 1341 jonna.tamminen(at)ouka.fi

Museo- ja tiedekeskus Luuppi somessa