28.06.2021

Mieleenpainuvia kesäpäiviä Punkalaitumella

Kesälomalla on aikaa tutustua kotimaan kauniisiin maisemiin. Punkalaidun on luonnon rauhaa ja maaseudun idylliä etsivälle matkaajalle monipuolinen kohde.

Mieleenpainuvia kesäpäiviä Punkalaitumella

Punkalaitumella on tekemistä ja näkemistä useammallekin päivälle. Lähellä keskustaa sijaitsee Porttikallio, jonka helppokulkuinen luontopolku näkötorneineen ja grillikotineen tarjoaa mukavat puitteet kaiken ikäisille retkeilijöille. Alueella on myös ulkokuntoilualue, pururatoja, 9-väyläinen frisbeegolfrata sekä hyvin parkkitilaa.

Punkalaidun tunnetaan erityisesti Koiramäki-talon kotina. Idyllinen Yli-Kirran maalaistalo ympäristöineen on ollut inspiraationa Kunnaksen rakastettujen Koiramäki-kirjojen kuvituksille. Yli-Kirralla toimii talonpoikaismuseo, joka on mielenkiintoinen kesäkohde kaiken ikäisille vieraille. Museon merkittävin tapahtuma on perinnetapahtuma Kaikkien Aikojen Maatalousnäyttely, joka toteutetaan vuosittain talkoovoimin. Tänä kesänä tapahtumaa ei järjestetä heinäkuussa

– Yli-Kirra on perinteinen, umpipihatyyliin 1800-luvulla rakennettu satakuntalainen maalaistalo, jossa pääsee aistimaan aitoa vanhan ajan tunnelmaa. Täällä esittelemme maatilan elämää eri aikakausilta. Yli-Kirralla on paljon erilaisia rakennuksia ja tutkittavia tavaroita, kertoo Kalevi Sillanpää talonpoikaismuseosta. Punkalaitumelle on helppo saapua niin Helsingistä, Tampereelta, Porista kuin Turustakin. Luonnon rauhan ja pienen paikkakunnan kiireettömän tunnelman lisäksi Punkalaitumella pääsee nauttimaan sydämellisestä palvelusta. Paikalliset toimijat, yrittäjät ja yhdistykset välittävät aidosti siitä, että matkailijat saavat kaiken irti täällä viettämästään ajasta.

Teksti: Matilda Mäkinen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Punkalaidun Pirkanmaalla

Punkalaidun Pirkanmaalla

– meillä kannattaa piipahtaa. Moni on tullut jäädäkseen.

Artikkelin asiantuntijat

Kalevi Sillanpää

Punkalaitumen Museo- ja Kotiseutuyhdistys ry Puheenjohtaja

Yhteystiedot

Puh. (02) 760 801kunta@punkalaidun.fi

Punkalaidun Pirkanmaalla somessa