Lifestyle

28.06.2021

Lapua – persoona pikkukaupungiksi

Omaleimainen Lapua on Etelä-Pohjanmaan iloinen yllättäjä: kompaktiin kaupunkiin mahtuu oikea juhlasekoitus luontoa, kulttuuria, elämyksiä ja nähtävää.

Lapua – persoona pikkukaupungiksi

Vielä monen vierailun jälkeenkin tunne on sama: Lapuassa on jotain ihanaa. Se ei nojaa pohjalaiskliseisiin vaan kulkee omia polkujaan viehättävän persoonallisena ja yllättävänä. Kolmen päätien ja junaradan varrella sijaitseva pittoreski jokivarsikaupunki antaa uuden twistin Powerpark-reissulle, Umeån-risteilylle tai Länsi-Suomi-turneelle. Matkan jatkuessa kassissa on pellavapyyhkeitä ja Mallaskuun panimon maistiaisia.

Entisen patruunatehtaan upeassa miljöössä toimiva Kulttuurikeskus Vanha Paukku huokuu punatiilinostalgiaa ja kulttuuria. Patruunatehtaan museo, Lapuanliikkeen museo, Pyhälahden valokuvaamomuseo, rajoja rikkovista näyttelyistään tunnettu Lapuan Taidemuseo, Pohjanmaan valokuvakeskuksen galleria ja Patruunagalleria ruokkivat historian- ja kulttuurinnälän. Lyijylankaosaston tiloissa pitää majaansa luova taideyhteisö, ja suosittu Lapuan Kankureiden myymälä tarjoilee kiintoisaa Suomi-designia. Lapualla osataan kerrostaa aikakausia ja säilyttää vanhaa, mutta myös luoda rohkeasti uutta: tänäkin kesänä tarjolla on tapahtumia festivaaleista panimokierroksiin ja Marja Kolun näyttelyyn. 

Puutaloidylli ja luontoelämyksiä

Lapua saa vanhojen puutalojen ystävän sydämen läpättämään. Talokierroksen voi aloittaa Jokilaakson matkailupuutarhan vanhan emäntäkoulun miljööstä, jossa on kukkaloiston lisäksi kotieläinpihakin. Mykistävimmät pohjalaistalot bongataan joelta käsin Kulttuurikeskus Vanhan Paukun rannasta lähtevällä risteilyllä. Luonnonystävä suuntaa Simpsiönvuoren ulkoilureiteille. Kaksi miljardia vuotta vanhan jäännösvuoren erityisyys avautuu viimeistään näkötornissa. Tienoon ainoan mäen päältä avautuu havumetsän peittämä lakeus – kuin loputon, vihreä valtameri.

Teksti: Nina Sarell

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Lapua

Lapua

Lapua on moderni eteläpohjalainen kaupunki, jonka visiona on olla kasvava, elinvoimainen ja hyvinvoiva.

Emme tee “joko tai” vaan “sekä että”. Kerromme hyviä uutisia Lapualta. Otamme askeleen eteenpäin hyvästä ja pyrimme päivittäin parempaan.Katseemme on rohkeasti tulevaisuudessa. “Sekä että”-asenne pitää Lapuan avoimena uusille ideoille, kasvulle ja kehitykselle.

Yhteystiedot

Vaihde 06 438 4111etunimi.sukunimi@lapua.fi

Lapua somessa