28.06.2021

Outokummun Vanha Kaivos on ainutlaatuinen kohde Suomessa

Outokumpu on ainutlaatuinen paikka Suomessa ja maailmanlaajuisestikin. Keskustan ytimessä sijaitsevan yli 100 vuotta vanhan kuparikaivoksen miljöö on muutettu Vanhaksi Kaivokseksi, kaikenikäisten elämyspaikaksi, joka on itse nähtävä ja koettava.

Outokummun Vanha Kaivos on ainutlaatuinen kohde Suomessa

– Outokummussa on historia vahvasti läsnä, mikä tarjoaa seikkailutunnelmaa. Kaikenikäiset löytävät täältä koettavaa ja nähtävää. Vanhan Kaivoksen kokonaisuus on hieno koko perheen kohde. Se muistuttaa linnaa, mutta tarjoaa paljon aktiviteetteja kävijöille. Vanhaan kaivokseen pääsee tutustumaan sisälle ja vanhaan kaivostorniin on myös pääsy, Outokummun kehitysjohtaja Jukka-Pekka Lätti kertoo.

Historiallisen nähtävän ja koettavan lisäksi on tarjolla Lasten Kaivos -aktiviteettipuisto, jossa lapset pääsevät tutustumaan kaivostoimintaan leikkimisen ja oman tekemisen kautta. Lasten kaivoksella voi testata vaikkapa hiekankuljetinta, pienoisnosturia ja kiipeilyä varten rakennettua rikastamokokonaisuutta. 

Kolin ja Punkaharjun yhdistelmä kompaktissa koossa.

Pitkin kesää on tapahtumia, ja elokuun viimeisenä lauantaina 28.8. Outokummun keskustan alueella järjestetään kaikille avoin maksuton kaupunkitapahtuma Okufest, jossa on tarjolla kulttuuri-, musiikki- ja sirkuselämyksiä. Samaan aikaan Outokummussa vietetään Pohjois-Karjalan 300-vuotisjuhlia.  Syyskuun alussa Vanhalla Kaivoksella on monitaiteellinen Kaivos-festivaali, joka kerää kävijöitä ulkomaita myöten.

Erämaahan rauhoittumaan

– Outokummun luonto on myös hyvin keskeinen vetonaula. Kaupungin välittömässä läheisyydessä on hieno erämaakohde, Erä- ja luontokeskus.Siellä on aivan erinomainen kahdentoista järven melontareitti ja hienot patikointiympäristöt, joita voisi luonnehtia Kolin ja Punkaharjun yhdistelmäksi kompaktissa koossa., Lätti hehkuttaa. Majoituskapasiteettia löytyy hotellimajoituksesta tasokkaaseen kartanon aamiaismajoitukseen sekä leirintäalueeseen.

www.vanhakaivos.com

Teksti: Jari Peltoranta

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Outokumpu

Outokumpu

Artikkelin asiantuntijat

Jukka-Pekka Lätti

kehitysjohtaja, Outokummun kaupunki

Yhteystiedot

Outokummun kaupunki Hovilankatu 2, 83500 Outokumpu

Outokumpu somessa